Όλα στη φόρα…CCCXVI

Αγαπημένοι μου αναγνώστες σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

Ήρθε η ώρα τελικά ο Μεσολογγίτης να δείξει την αγανάκτηση του για τον υποβιβασμό της πόλης και συγκεκριμένα για το νοσοκομείο του και το έκανε! Με μια μεγαλειώδης συγκέντρωση έστειλαν το μήνυμα, ΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Επιτέλους η φωνή της πόλης ακούστηκε πανελλαδικά και ήταν μάλιστα πολύ ηχηρή! Είναι σίγουρο ότι οι υπεύθυνοι για την υποβάθμιση του νοσοκομείου πήραν το μήνυμα.

Όμως δεν αρκεί, δυστυχώς αυτή η μεγάλη συγκέντρωση. Θα πρέπει οι επικεφαλείς των φορέων, συλλόγων μαζί με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, την Δευτέρα να χτυπήσουν την πόρτα του Υπουργού. Τώρα που είναι στο μυαλό όλων των υπευθύνων η εικόνα της τεράστιας συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας! Άμεσα στον υπουργό να απαιτήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα μας!

Ο όγκος της συγκέντρωσης μπορεί να συγκριθεί, με την ημέρα της ενθρόνισης του Μητροπολίτου Κοσμά το 2005 και την υποδοχή στον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου των Βαίων το 1982!

Είναι βέβαιο ότι αν υπήρχε ανάλογη συγκέντρωση σε όγκο όταν ανακοινώθηκε το Σχέδιο Αθηνά, το ΤΕΙ Μεσολογγίου θα λειτουργούσε ακόμη. Δυστυχώς τότε κάποιοι, με την απραξία τους βοήθησαν την τότε κυβέρνηση, να βάλουν την ταφόπλακα στο καλύτερο ΤΕΙ της Ελλάδας.

Σε μία συγκέντρωση που θύμιζε μέρες…’81 εκατοντάδες πολίτες του Αγρινίου βρέθηκαν στο πλευρό της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χριστίνας Σταρακά, που πραγματοποίησε την πρώτη της πολιτική ομιλία μέσα σε αποθέωση.   

Σε ένα Παπαστράτειο Μέγαρο που κατακλύστηκε εντός και εκτός από πλήθος και πάθος, η Χριστίνα Σταρακά ξεδίπλωσε μέσα από την ομιλία της το σύνολο σχεδόν των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Το Τμήμα Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σταμνάς διοργανώνει  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ αύριο Κυριακή 19/02/2023 από τις 9:00 – 13:30 στη Σταμνά Μεσολογγίου. Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματα της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται.

Την Δευτέρα όσοι τυχεροί πρόλαβαν και έκλεισαν εισιτήριο για την μεγάλη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη στο Μέγαρο Μουσικής θα μπορέσουν να απολαύσουν και να καμαρώσουν την δικιά μας Φιλαρμονική “Διονύσιος Σολωμός”. Ο μεγάλος και καταξιωμένος συνθέτης, παγκοσμίως, κάλεσε για άλλη μια φορά την φιλαρμονικής μας να παιανίσει στην συναυλία του που είναι αφιερωμένη για την Σμύρνη. Να θυμίσουμε ότι η συναυλία είχε παρουσιαστεί το καλοκαίρι στο Ηρώδειο με τρομερή επιτυχία παρουσία 5 χιλιάδων θεατών. Η φιλαρμονική μας Διονύσιος Σολωμός απέσπασε τα καλύτερα σχόλια για την παρουσία της και λογικό και επόμενο ο συνθέτης να την καλέσει πάλι να συμμετέχει στην συναυλία. Μετά το Ηρώδειο,το Μεσολόγγι μέσω της φιλαρμονικής, θα δώσει το παρόν και στο Μέγαρο Μουσικής! Αυτό λέγεται διαφήμιση για την πόλη μας!

Την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11:00’, θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια των ανακαινισθέντων Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο. Τον Αγιασμό των Εγκαινίων θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, παρουσία του ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών και του λαού.

Συνεχίζεται…

Related posts

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Πρόσωπο με πρόσωπο

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Η σιωπή πριν ξεσπάσουν τα μεγάλα γεγονότα

Οι Πολιορκίες και η Έξοδος από τη σκοπιά των Οθωμανών