ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 Μ.Μ. ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι τραγική και συνεχώς γίνεται ακόμα τραγικότερη. Στα πλαίσια της πολιτικής που ιδιωτικοποιεί τα πάντα, που ομονοούν όλα τα αστικά κόμματα, δεν εξαιρείται ούτε η υγεία. Έτσι το δημόσιο σύστημα υγείας απαξιώνεται συνεχώς με τα νοσοκομεία να μένουν χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, τα κέντρα υγείας να διαλύονται, να αυξάνεται η συμμετοχή στην αγορά φαρμάκων και φυσικά ούτε λόγος για πρόληψη. Αποτέλεσμα η νοσηρότητα να αυξάνει, το προσδόκιμο της ζωής να μειώνεται και οι λαϊκές οικογένειες να δαπανούν τεράστιο ποσοστό του προϋπολογισμού τους για την υγεία. 

Αντίθετα ο ιδιωτικός τομέας της υγείας γιγαντώνεται, θησαυρίζοντας τόσο από τις κρατικές επιδοτήσεις όσο και από το απευθείας ξεζούμισμα των πελατών – ασθενών. Τα τρελά κέρδη αποθρασύνουν τους ιδιώτες που απαιτούν μερίδιο και από την εκμετάλλευση των κρατικών δομών και οι κυβερνήσεις όλο και νομοθετούν υπέρ της διείσδυσης του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο σύστημα και επίσης επιχειρούν τη λειτουργία των κρατικών δομών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. 

Αν ο λαός δεν ξεσηκωθεί, να καταγγείλει και να ανατρέψει αυτή την πολιτική, σύντομα όποιος έχει χρήματα θα μπορεί να έχει ιατροφαρμακευτική φροντίδα, οι υπόλοιποι θα μένουν στην εγκατάλειψη και θα περιμένουν τα χειρότερα.

Λαϊκός ξεσηκωμός λοιπόν, για να επιβιώσουμε. 

Απαίτηση να καταργηθεί εδώ και τώρα κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία και να δημιουργηθεί ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας που θα παρέχει απολύτως δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη και αποκατάσταση της υγείας του λαού.

Καλούμε τον λαό του Μεσολογγίου σε ξεσηκωμό! Τα σωματεία, οι φορείς, τα μαθητικά συμβούλια της περιοχής να πάρουν αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 12/2/2023

Μαργαρίτης Θόδωρος, Δημ. Σύμβουλος εκλεγμένος με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 

Related posts

Ανάσταση στο Μεσολόγγι(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεσολόγγι: Εκκωφαντική η πρώτη Ανάσταση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Η περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)