Άννα Γενάρη Καπράλου: Σας προκαλώ να απαντήσετε δημόσια κύριε Σπανέ…

Σας προκαλώ να απαντήσετε δημόσια κύριε Σπανέ…

Τις τελευταίες μέρες παρατήρησα ένα καταιγισμό ανακοινώσεων από τον κύριο Νικόλαο Σπανό, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κοινωφελούς επιχείρησης και μάλιστα στο προσωπικό του λογαριασμό, στις οποίες αμφισβητεί ανοικτά το αν είμαι νόμιμα μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωπος των εργαζομένων της κοινωφελούς επιχείρησης. Αναμασώντας μάλιστα την καραμέλα ότι δεν υπάρχουν πρακτικά γενικής συνελεύσεως σωματείου πού να με εκλέγουν.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το αν ο ορισμός μου είναι νόμιμος η όχι,  θα ξεκινήσω κύριε Σπανέ «υπενθυμίζοντας σας» τη διαδικασία την οποία ακολουθήθηκε προκειμένου να εκλεγώ εκπρόσωπος εργαζομένων και στη συνέχεια να οριστώ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, στην οποία ήσασταν μάλιστα αν δεν απατώμαι και εσείς μάρτυρας. 

Σε ένα νομικό πρόσωπο όπως είναι η κοινωφελή επιχείρηση, το οποίο απασχολεί πάνω από 20 εργαζόμενους, θα πρέπει σύμφωνα με το νόμο να επιλέγεται ένας εκ των εργαζομένων ως εκπρόσωπος και στη συνέχεια  να ορίζεται με απόφαση φυσικά του Δημοτικού συμβουλίου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Το μέλος αυτό εκλέγεται από τη γενική συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων. Επειδή όμως οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς επιχείρησης δεν έχουν συνδικαλιστικό σωματείο και κατ επέκταση και γενική συνέλευση, ο νόμος για κακή τύχη δικής σας και καλή δική μας έχει προβλέψει τι γίνεται στις περιπτώσεις αυτές. Γιατί βλέπετε κύριε Σπανέ υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις, αλλά για σας είναι ψιλά γράμματα που δεν μπαίνετε καν στη διαδικασία να τα διαβάσετε. 

Για να σας ξεσκονίσω λοιπόν λίγο τη μνήμη, γιατί ξαφνικά ξεχνάτε εύκολα και η κοινωφελής επιχείρηση υπάγεται στις περιπτώσεις αυτές. Και επειδή λοιπόν δεν υπάρχει σωματείο και γενική συνέλευση ο πρόεδρος στην περίπτωση αυτή, καλεί σύμφωνα με το νόμο τους εργαζόμενους σε συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για το ποιον επιθυμούν να είναι εκπρόσωπος τους. 

Τι κινήσεις έκανε λοιπόν ο τότε πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης και μιλάμε για τον Σεπτέμβριο του 2019; Ζήτησε πρώτα από όλους τους εργαζόμενους να θέσουν όσοι το επιθυμούσαν φυσικά, υποψηφιότητα για μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωποι εργαζομένων και στη συνέχεια τους κάλεσε να συμμετάσχουν σε ψηφοφορία και να επιλέξουν μεταξύ τριών υποψηφιοτήτων, διότι μονο τόσοι δήλωσαν συμμετοχή. 

Η ψηφοφορία έγινε στα γραφεία της επιχείρησης και συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι και δεδομένου ότι εγώ συγκέντρωσα τις περισσότερες ψήφους, επιλέχτηκα ως εκπρόσωπος και στη συνέχεια το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συντάχθηκε και στάλθηκε εγγράφως προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιου. 

Έτσι λοιπόν ορίστηκα εκπρόσωπος και στη συνέχεια μέλος. Δεν φύτρωσα ξαφνικά κύριε Σπανέ. 

Αφού λοιπόν θέλετε να ενημερώνετε τους δημότες όπως λέτε και ξανά λέτε, σας προκαλώ δημόσια και όχι με το να κρύβεστε πίσω από τον προσωπικό σας λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να μου απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα. 

Γιατί από τη στιγμή που δεν ήμουν όπως λέτε νόμιμα ορισμένη ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, δύο χρόνια που ήσασταν αντιπρόεδρος γιατί ήσασταν από το 2019, δεν κάνατε τις απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε να κριθεί η εκλογή μου αυτή μη νόμιμη και στη συνέχεια να με βγάλετε από μέλος;  Γιατί ως αντιπρόεδρος είχατε την εξουσία και την αρμοδιότητα να το κάνετε αυτό, αφού μπορούσατε άνετα να το θέσετε ως θέμα στο διοικητικό συμβούλιο και κατόπιν στο δημοτικό. 

Γιατί λοιπόν κύριε Σπανέ δεν το κάνατε τα δύο αυτά χρόνια που είσαστε αντιπρόεδρος και το κάνετε τώρα που δεν είστε πια παρά μόνο ένα  απλό μέλος της κοινωφελούς επιχείρησης; Και γιατί το κάνετε την δεδομένη χρονική στιγμή και ακριβώς μετά από το άρθρο το οποίο δημοσίευσα; Μήπως γιατί σας πονάει η αλήθεια; 

Επίσης αφού είστε παντογνώστης και γνωρίζετε απέξω όλους τους νομούς και μπορείτε να τους ερμηνεύσετε κιόλας, θέλω να ενημερώσετε και εμένα αλλά και τους δημότες δημόσια πάντα, ποια διαδικασία έπρεπε κατ  εσάς να ακολουθήσει ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης, προκειμένου να εκλέξει εκπρόσωπο εργαζομένων, από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στο νομικό πρόσωπο στερούνται συνδικαλιστικού σωματείου και γενικής συνέλευσης; 

Γιατί αν όπως λέτε έχω οριστεί με μη νόμιμες διαδικασίες, θα ήθελα να ενημερώσετε και εμένα και τους δημότες αλλά και τη νέα διοίκηση, εσείς που τα γνωρίζετε όλα, για το ποιες διαδικασίες έπρεπε να ακολουθηθούν.

Τις απαντήσεις σας τι ζητώ δημόσια κύριε Σπανέ και όχι σε ανάρτηση στο προσωπικό σας λογαριασμό.  

Αν θέλετε όντως να ενημερώσετε τους δημότες, να ενημερώσετε το σύνολο των δημοτών του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και όχι μόνο τους φίλους σας. 

Γιατί like και καρδούλες στο προσωπικό μας λογαριασμό όλοι παίρνουμε….

Εις το επανιδείν….

Υ.Γ. 1 Μην νομίζετε πως δεν γνωρίζω τις κινήσεις που γίνανε πισώπλατα, προσπαθώντας με δική σας παρότρυνση να ιδρυθεί εκ των υστέρων σωματείο εργαζομένων στην κοινωφελή επιχείρηση, με σκοπό να βγω εγώ από εκπρόσωπος, αλλά τελικά δεν σας έκατσε.

Υ.Γ. 2 Σε κάποιο σημείο της ανακοίνωσης σας λέτε ότι ψεύδομαι όταν λέω ότι ο νέος πρόεδρος καλύπτει υποχρεώσεις οικονομικές της επιχείρησης. Θέλετε δηλαδή να μας πείτε ότι η κοινωφελής επιχείρηση παραδόθηκε στο νέο Πρόεδρο με μηδενικό χρέος στο ΙΚΑ στην εφορία και σε προμηθευτές; Ή μήπως θέλετε να μας πείτε ότι από τη στιγμή που ανέλαβε και πέρα δεν συνεχίζουν να υφίστανται οικονομικές υποχρεώσεις όπως μισθοί εισφορές και τιμολόγια; Η επιχείρηση κύριε Σπανέ συνέχισε και συνεχίζει να λειτουργεί και μετά την αποχώρηση σας από αντιπρόεδρος….

Υ.Γ. 3 όσον αφορά την αναφορά σας στο αν κάνετε αντιπολίτευση η όχι στη δημοτική αρχή, τα γεγονότα σας διαψεύδουν κύριε Σπανέ,  όπως επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά τι ακριβώς κάνετε τον τελευταίο καιρό που δεν είστε πια αντιπρόεδρος. Οι ίδιες οι ανακοινώσεις σας άλλωστε το μαρτυρούν αυτό και δείχνουν κατά πόσο κάνετε ύπουλη αντιπολίτευση…

Άννα Γενάρη Καπράλου

Εκπρόσωπος εργαζομένων

Μέλος ΔΣ 

Related posts

Εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Μεσολογγίου στη Πολωνία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Μεσολόγγι: Ενημέρωση για ωράριο λειτουργίας Πινακοθήκης-Μουσείου Τρικούπη

Μεσολόγγι: Διανομή τροφίμων ενόψει εορτών Πάσχα