1o Λύκειο Μεσολογγίου – Πρεσβευτής Ασφαλούς Διαδικτύου

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 γιορτάστηκε για 20η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, η οποία προάγει όχι μόνο το ασφαλές διαδίκτυο αλλά και τη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου με τη συμβολή όλων μας.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.
Οι μαθητές του Α1 τμήματος του σχολείου μας ενημερώθηκαν για θέματα ασφάλειας και σωστής χρήσης του διαδικτύου καθώς και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.
Τέλος, σχετικό ενημερωτικό υλικό στάλθηκε και στους γονείς για τους κινδύνους του Διαδικτύου, την υπερβολική ενασχόληση των νέων με αυτό, την προστασία της ιδιωτικότητας, τα κοινωνικά δίκτυα.

Related posts

Ανάσταση στο Μεσολόγγι(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεσολόγγι: Εκκωφαντική η πρώτη Ανάσταση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Η περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)