Πρώτη φορά camping: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Το camping αποτελεί ένα είδος διακοπών που δεν είχατε επιχειρήσει να δοκιμάσετε στο παρελθόν, ωστόσο να που ήρθε η στιγμή που αποφασίσατε με την παρέα σας να κατασκηνώσετε στην φύση. Η εμπειρία αυτή είναι πρωτόγνωρη για εσάς και δεν γνωρίζετε πως πρέπει να οργανωθείτε, τι χρειάζεται να πάρετε μαζί σας για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και τι πρέπει να αποφύγετε για να μην υποπέσετε σε λάθη που θα κάνουν την διαμονή σας στην ύπαιθρο δύσκολη. Βρείτε παρακάτω τα σημαντικότερα λάθη που πρέπει να αποφύγετε και απολαύστε κάθε λεπτό της ξεχωριστής αυτής εμπειρίας δίπλα στο βουνό ή την θάλασσα!

Λάθος 1ο : Δεν επενδύετε στον κατάλληλο εξοπλισμό

Τα κατάλληλα είδη camping είναι απαραίτητα ώστε να μπορέσετε να περάσετε ξέγνοιαστες στιγμές στην φύση. Αν έχετε παραλείψει να προμηθευτείτε μια ευρύχωρη σκηνή, ποιοτικούς φακούς camping που θα σας εξασφαλίσουν τον ιδανικό φωτισμό μετά την δύση του ηλίου, καρέκλες και τραπέζια camping για να χαλαρώνετε έξω από την σκηνή με την παρέα σας, αλλά και στρώματα ύπνου για έναν αναπαυτικό και ευχάριστο ύπνο, τότε η εμπειρία σας στο camping σίγουρα δεν θα είναι τόσο ευχάριστη όσο θα μπορούσε να γίνει. 

Λάθος 2ο : Δεν ερευνάτε σωστά την περιοχή που θα κατασκηνώσετε 

Η περιοχή που θα κατασκηνώσετε και το σημείο που θα στήσετε την σκηνή σας είναι το Α και το Ω αν θέλετε να έχετε μια ευχάριστη και διασκεδαστική διαμονή στην φύση. Μια καλή έρευνα είναι απαραίτητο να προηγηθεί προτού καταλήξετε στο που θα κατασκηνώσετε. Βρείτε ένα σημείο που να υπάρχουν και άλλοι κατασκηνωτές, αφού την πρώτη σας φορά στην φύση καλό θα ήταν να μην είστε μόνοι σας και προτιμήστε σημεία που διαθέτουν εύκολη πρόσβαση σε εστιατόρια και τουαλέτες. Θα σας συμβουλεύαμε επίσης να εξετάσετε αν το σημείο που θέλετε να στήσετε την σκηνή σας, σας επιτρέπει να κάνετε τις δραστηριότητες που έχετε προγραμματίσει. Για παράδειγμα αν αγαπάτε την πεζοπορία ή την ορειβασία, καλό θα ήταν να κατασκηνώσετε στο βουνό, ενώ αν είστε λάτρης των θαλάσσιων σπορ, π.χ. SUP, τότε θα πρέπει να προτιμήσετε ένα σημείο με άμεση πρόσβαση στην θάλασσα. 

Λάθος 3ο : Παίρνετε μαζί σας πάρα πολλά πράγματα

Φυσικά και είναι απαραίτητο να είστε οργανωμένοι όταν αποφασίζετε να κάνετε camping, ωστόσο το να κουβαλήσετε μαζί σας όλη την ντουλάπα σας ή να φορτώσετε όλα τα σκεύη της κουζίνας στο αυτοκίνητό σας, κάθε άλλο παρά εξυπηρετικό μπορεί να αποδειχθεί. Στο camping χρειάζεστε λίγα, άνετα ρούχα και συγκεκριμένα είδη εξοπλισμού που θα κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά σας, γι’ αυτό φροντίστε να αρκεστείτε μόνο σε αυτά. Θα δείτε πόσο πιο ελαφρύς θα είναι ο εξοπλισμός σας και πόσο ευκολότερη η διαμονή σας κατά αυτό τον τρόπο!  

Related posts

Δείτε που μας οδηγούν τα τραγούδια της Eurovision

Εμένα με δέχεται ο Χριστός κοντά Του;

Άγιο Φως: Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;