1 ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΕΝΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Τιμώντας την επέτειο των 200 ετών (1822 – 2022) από τη λύση της Πρώτης Πολιορκίας του Μεσολογγίου από τους Τούρκους του Ομέρ Βρυώνη, οι τοπικοί σύλλογοι του Μεσολογγίου
 Αδελφότητα των Απογόνων των Ελευθέρων Πολιορκημένων
 Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας
 Σύλλογος Φίλων του Ραδιοφωνικού Σταθμού
 Σύλλογος Πανηγυριστών «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ»
 Σύλλογος Παραδοσιακής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο ΛΙΑΡΟΣ»
 Σύλλογος «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΑΖΗΚΟΤΣΙΚΑΣ»
 Σύλλογος «ΕΝ ΕΞΟΔΩ 1826»
 Λαογραφικός Όμιλος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
 «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» Ομάδα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
διοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης και τιμής σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 11.00 π.μ. στο αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας του νομού Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:
• ο πρόεδρος της Αδελφότητας Απογόνων των Ελευθέρων Πολιορκημένων, κ. Ιωάννης Δ. Μακρής με θέμα «Το χρονικό της Α’ Πολιορκίας του Μεσολογγίου» και
• ο πρόεδρος του Ομίλου Παραδοσιακής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο Λιάρος», κ. Νικόλαος Βλαχόπουλος με θέμα «Γιάννης Γούναρης: ο κυνηγός, ο Άγιος». Επίσης ο κ. Βλαχόπουλος παρουσίασε στους μαθητές όπλα της περιόδου( καριοφίλι, κουμπούρα, γιαταγάνι,εγχειρίδια, σπάθες…) εξηγώντας και τον τρόπο χρήσης τους.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον οι μαθητές του 1ο Λυκείου Μεσολογγίου – Παλαμαϊκή Σχολή και του Λυκείου Ευηνοχωρίου με τους καθηγητές τους.
Η «Τοπική Ιστορία» είναι κομμάτι της γενικότερης ιστορίας του τόπου μας και ο ρόλος της είναι διαφωτιστικός και ερμηνευτικός, προκειμένου να εξηγηθεί καλύτερα το παρόν και να σηματοδοτηθεί το μέλλον. Η Ιστορία δεν είναι μόνο γνώση. Είναι συνείδηση, είναι συλλογική και ατομική αυτογνωσία, είναι αξία που περιέχει πρότυπα και διδακτικές εμπειρίες, οι οποίες προσφέρονται για τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας μιας κοινωνίας.
Ένα τέτοιο μάθημα βίωσαν σήμερα οι μαθητές των δυο σχολείων. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης!

 

Related posts

“Πρόταση για νέες ειδικότητες στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Μεσολογγίου”

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Μεσολογγίου για την περιοχή του Αγίου Θωμά

ΠΝΟΗ: 5 ΜΕΤΑΛΛΙΑ στο ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ Πρωτάθλημα Κ14