ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 1 ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές του 1ου Λυκείου Μεσολογγίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη μαζί με τους καθηγητές τους Κων/νο Μπλαχούρα, Γιάννη Αϊβάζογλου, Δήμητρα Στουρνάρα, Παναγιώτα Θεοδωράκη και Παρασκευή Μπάρλα  στα Καλάβρυτα.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν την Ιστορική και Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας, μια απο τις αρχαιότερες Μονές κυρίως του πελοποννησιακού χώρου, γνωστή ως τόπος έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης. Εκεί ξεναγήθηκαν σε αιώνες ιστορίας από Μοναχό της Μονής και θαύμασαν το λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821 – τον πολυτιμότερο θησαυρό του μοναστηριού- , τα όπλα των αγωνιστών, πολύτιμα Ευαγγέλια όπως το δωρηθέν από την Αυτοκράτειρα της Ρωσίας Αικατερίνη Β΄ τη Μεγάλη, τα χρυσοκέντητα άμφια του Παλαιών Πατρών Γερμανού καθώς και την κάρα του «Αγίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού», πολιούχου της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 17 Μαρτίου, και είναι δωρεά του Αυτοκράτορα Μανουήλ Παλαιολόγου το 1398.

Εν συνεχεία είδαν τον τόπο του Ολοκαυτώματος, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα μελανό κομμάτι της νεότερης ιστορίας που άγγιξε τις ψυχές όλων. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 οι Γερμανοί οδήγησαν στον λόφο όλο τον ανδρικό πληθυσμό και τους εφήβους άνω των 13 ετών και τους εκτέλεσαν με συνεχείς ριπές πολυβόλων.

Στο δρόμο προς το χιονοδρομικό κέντρο απόλαυσαν και έπαιξαν στο χιόνι ενώ είχαν ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούν και στην πόλη των Καλαβρύτων.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με μια σύντομη επίσκεψη στην πόλη της Πάτρας.

Οι μαθητές επέδειξαν άριστη συμπεριφορά και όλοι πέρασαμε όμορφα καθώς γίναμε μια μεγάλη παρέα.

Related posts

Μεσολόγγι: Εκκωφαντική η πρώτη Ανάσταση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Η περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πασχαλινό μήνυμα Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρου Διαμαντόπουλου