Και τώρα το «βαρύ πυροβολικό» του Μεσολογγίου

Εν έτει 2023, στους χαλεπούς καιρούς πολλαπλών κρίσεων, πολέμων κ.λ.π., οι κυβερνώντες δεν διστάζουν να αφανίσουν από τον χάρτη την Ιερή Πόλη-παγκόσμιο σύμβολο,  πρωτεύουσα ενός μεγάλου νομού, με την επιχειρούμενη υποβάθμιση ακόμη και του Νοσοκομείου της, στο όνομα δογματικών πολιτικών  και ιδεοληψιών. 

Τώρα ακριβώς επιχειρείται το μεγάλο έγκλημα. Καταδικάζουν και οδηγούν σε θάνατο με ασφυξία το Νοσοκομείο και σε ερημοποίηση την πόλη. Σχεδόν τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, παραμένουμε παραζαλισμένοι, κι ενώ δεχόμαστε νέα απανωτά χτυπήματα, οι αντιστάσεις παραμένουν αναντίστοιχες των επιθέσεων που δέχεται το Μεσολόγγι. 

Πρέπει, λοιπόν, να «οχυρωθούμε» και να προετοιμάσουμε τη μεγάλη μάχη που βρίσκεται αυτή την περίοδο μπροστά μας. Διακηρυγμένος στόχος μας είναι να αποτρέψουμε τη διάλυση  του Νοσοκομείου και την ισοπέδωση του Μεσολογγίου. Τώρα είναι ώρα αγώνα και όχι αναμονής. Το ζητούμενο είναι να θέσουμε με μαχητικό διεκδικητικό τρόπο το αίτημα για πλήρη και ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, αρνούμενοι τη λογική της αναμονής και των χλιαρών και χαλαρών «επαφών» της διοίκησης και του δημάρχου με τους βουλευτές, τον υπουργό και την κυβέρνηση. 

Πιστέψαμε ότι ενίοτε κάποιοι κυβερνητικοί θα σέβονταν ορισμένα πράγματα, τον εαυτό τους και την αποστολή τους, ότι η ελπίδα δεν χάθηκε, ότι κάποιοι πολιτικοί θα ήταν τολμηροί και θαρραλέοι. Βλέπουμε τη βαρηκοΐα και τη γενικευμένη κωφαλαλία τους, την κυνική αδιαφορία τους για το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου. Και η αποψίλωση δίχως τέλος συνεχίζεται. Και το βαρέλι δεν έχει πάτο. Χωρίς ντροπή, χωρίς φιλότιμο. Με τη βαθιά τους υπόκλιση σε αλλότρια συμφέροντα έδειξαν για μια ακόμη φορά τα οπίσθιά τους στην Ιερή Πόλη. Η στάση τους συνιστά προδοσία της Ιερής Πόλης και των ανθρώπων της, των τωρινών και μελλοντικών γενεών. Βουλευτές και κυβέρνηση πρέπει να λογοδοτήσουν. 

Με όλα αυτά που «τσακίζουν» το Μεσολόγγι, αυτό που μένει είναι το αίσθημα χαμηλών προσδοκιών και διαρκών απογοητεύσεων από αυτή την τάξη των πολιτικών, υπευθύνων για την ανυποληψία των ίδιων και της πολιτικής τους. 

Τώρα, την ώρα των αγώνων, είναι η ώρα των πολιτικών προσωπικοτήτων του Μεσολογγίου. Κι ευτυχώς υπάρχουν. Να βγουν μπροστά έχοντας ως διαρκή προτεραιότητα τον αγώνα για υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης και του δήμου. Κάποιοι/ες ΅φερέλπιδες με παχυλές φιλοδοξίες  «πολιτικοί» προσπαθούν να χτίσουν καριέρες στα ερείπια της πόλης, εκμεταλλευόμενοι/ες την απελπισία της κοινωνίας. Εμφανίζονται ως «τεχνοκράτες»: σίγουρα ικανοί, αλλά θα ήταν καλύτερα να βρίσκονται σε άλλες, όχι ηγετικές, θέσεις. Ο πολιτικός και στο τοπικό επίπεδο πρέπει να είναι κάτι άλλο: ούτε τσαρλατάνος, ούτε γκρίζος γραφειοκράτης. Χρειάζεται, λοιπόν, έγκαιρη απομόνωση κενών και σκοτεινών «πολιτικών», με ελάχιστες ικανότητες και μίζερη κουλτούρα. Ατόμων που βλέπουν την ενασχόληση με τα κοινά,  τα δημοτικά και την εξουσία ως μέσο προσωπικού πλουτισμού, ευκαιρία να λύσουν τα δικά τους προσωπικά, επαγγελματικά, οικονομικά προβλήματα, ως εκπρόσωποι βασικά  ιδίων συμφερόντων. 

Ο Δήμος θέλει πολλή και τίμια δουλειά, με γνώση, ειλικρίνεια, ανθρωπιά, νηφαλιότητα, ενσυναίσθηση και αποφασιστικότητα, τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική σκηνή, για να συνέλθει. Θέλει πολιτικά πρόσωπα ικανά και αποτελεσματικά για έργα επείγοντα και λόγια ανείπωτα που ψάχνουν τα στόματα που θα έχουν το θάρρος να τα αρθρώσουν. 

Ποιος θα αντιμετωπίσει και θα λύσει τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου; Ποιος θα τα βάλει με θεούς και δαίμονες που καταδυναστεύουν το Μεσολόγγι; 

Το «Ιερό Σύμφωνο για τον Δήμο μας» σήμερα, κόντρα στις κομματικές αυταπάτες και τους ετεροπροσδιορισμούς, επιμένει να δείχνει ως μόνη διέξοδο για το Μεσολόγγι τους δικούς του  αγώνες. Οι δημότες φανέρωσαν παλαιότερα τις δυνατότητες ανάτασης της κοινωνίας που μπορούν και πρέπει τώρα να ξεδιπλωθούν περαιτέρω. Προωθούμε με επιμονή τη λογική της κοινής δράσης έτσι ώστε να συσπειρωθούν δυνάμεις πάνω στα μέτωπα της περιόδου και να ανατραπεί το κλίμα της παράλυσης και της μοιρολατρίας. 

Ως «Ιερό Σύμφωνο για τον Δήμο μας» προσκαλούμε και περιμένουμε από τον Πάνο Κατσούλη, τον Πάνο Παπαδόπουλο, ικανούς τοπικούς πολιτικούς και επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς, και όποιον άλλον νιώθει πολιτικά ώριμος και ικανός να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του Μεσολογγίου και όχι τα δικά του, με λυμένα τα προβλήματά του, να κάνουν ένα βήμα μπροστά (ή ένα βήμα πίσω, ανάλογα πώς το βλέπει καθένας),  να αναλάβουν πρωτοβουλία  και να συνταχθούμε μαζί στην πρωτοπορία του σημερινού αναγκαίου αγώνα για τον Δήμο μας. Και προσεχώς σε ένα κοινό εκλογικό σχήμα, συμφωνώντας στον επικεφαλής αυτού του σχηματισμού. Πλέον, κρίνεται το μέλλον και οι ζωές μας σ’ αυτόν τον τόπο. Θα σηκώσουμε το γάντι; 

«Ιερό Σύμφωνο για τον Δήμο μας»

Παράταξη Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου

Related posts

“Πρόταση για νέες ειδικότητες στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Μεσολογγίου”

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Μεσολογγίου για την περιοχή του Αγίου Θωμά

ΠΝΟΗ: 5 ΜΕΤΑΛΛΙΑ στο ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ Πρωτάθλημα Κ14