Εντός έδρας ήττα με 0-3 από τον Αμβρακικό Λουτρού για τον Αστέρα Μεσολογγίου

Την ήττα γνώρισε ο Αστέρας Μεσολογγίου εντός έδρας από τον Αμβρακικό Λουτρού με 0-3, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, το μεσημέρι, στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου  “Θ. Πασιόπουλος”. Ο αγώνας έγινε για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες, με τον αγωνιστικό χώρο να είναι σε κακή κατάσταση, με βροχή ενίοτε αλλά και αέρα, παρουσία ελάχιστων αλλά ηρωικών φίλων της ομάδας μας. Ο Αμβρακικός Λουτρού επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα του φαβορί του αγώνος, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και δίκαια κέρδισε τον αγώνα. Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας Μεσολογγίου εμφανίστηκε ξανά με απουσίες βασικών παικτών, βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ και μάλιστα έπαιξε για 70′ με 10 παίκτες λόγω εσφαλμένης απόφασης του διαιτητή κ. Ασημάκη να αποβάλει τον τερματοφύλακά μας, σε μία φάση που αρκούσε απλά τουλάχιστον η κίτρινη κάρτα.

Στο Α’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, κυριάρχησαν από την αρχή του παιχνιδιού και ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ. Στη συνέχεια κέρδισαν πέναλτι και αποβολή του τερματοφύλακά μας Γρίβα-μία άδικη και πολύ αυστηρή απόφαση του διαιτητή κ. Ασημάκη- αφήνοντας την ομάδα μας με 10 παίκτες και με το εις βάρος σκορ του 0-2. Με αυτό το σκορ οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Αστέρα να προσπαθεί αλλά να δυσκολεύεται αρκετά να ανταποκριθεί στον αγώνα.

8′ ΓΚΟΛ και 0-1 για τον Αμβρακικό Λουτρού με σκόρερ τον Goga, όταν σε σέντρα που έγινε από δεξιά μες τη περιοχή του Αστέρα, ο σκόρερ στο δεύτερο δοκάρι με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γρίβα.

23′ ΓΚΟΛ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κοκκώνη Σ. για το 0-2. Σε σέντρα που έγινε μες τη περιοχή του Αστέρα, Γρίβας και Κυρίτσης μπερδεύτηκαν, συγκρούστηκαν μεταξύ τους και το εκμεταλλεύτηκε ο σκόρερ που κέρδισε τη μπάλα αλλά ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα, χωρίς όμως να υπάρχει πρόθεση ώστε να δικαιολογεί την κόκκινη κάρτα (κάτι που το παραδέχτηκαν μετά το τέλος του παιχνιδιού και οι παράγοντες των φιλοξενούμενων). Πολύ αυστηρή και άδικη η κόκκινη κάρτα!

Στο Β’ ημίχρονο ο Αστέρας Μεσολογγίου κατέβηκε στο τερέν πραγματικά μεταμορφωμένος, πήρε τα ηνία, προσπάθησε και δημιούργησε ευκαιρίες να σημειώσει γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, παρόλο που αγωνιζόταν με 10 παίκτες- κάτι που δεν φάνηκε καθόλου στο Β’ ημίχρονο. Χάθηκε σημαντική ευκαιρία να μειώσει στο σκορ από τετ-α-τετ του Γερετσιάν απέναντι στο Ζέρβα. Δυστυχώς, ο διαιτητής Ασημάκης έκλεισε τα μάτια του σε μία κλασική περίπτωση πέναλτι υπέρ μας, καθώς και σε αντικανονικό μαρκάρισμα το αμυντικού του Λουτρού στον Τριώτη για κόκκινη κάρτα (2η κίτρινη), ενώ είχε ήδη κίτρινη κάρτα. Το τρίτο γκολ των φιλοξενούμενων ήρθε να σφραγίσει οριστικά τη νίκη τους, απόλυτη δίκαιη και σίγουρα αξίζουν να βρίσκονται στη κορυφή του πρωταθλήματος καθώς διαθέτουν μία αρκετά αξιόλογη ομάδα.

70′ Διαμαρτυρία των παικτών του Αστέρα για πέναλτι που δεν καταλόγισε ο διαιτητής, σε προσπάθεια του Λούζι μες τη περιοχή των φιλοξενούμενων, με προσποίηση απέφυγε των προσωπικό του αντίπαλο και ανετράπη καθαρά, με το διαιτητή να δείχνει “παίζετε”.

75′ Μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι για τον Αστέρα Μεσολογγίου, όταν σε επίθεση από δεξιά, η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή, ο Ντίμο αρχικά έπιασε το σουτ που απέκρουσε ασθενώς ο Ζέρβας και στην επαναφορά ο Γερετσιάν απέναντι στην εστία αστόχησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία!

81′ ΓΚΟΛ και 0-3 με σκόρερ ξανά τον Κοκκώνη Σ., όταν σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ο σκόρερ βρέθηκε μες τη περιοχή του Πανόπουλου και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα Μεσολογγίου.

Αρκετά τα παράπονα της ομάδας για τη διαιτησία του κου Ασημάκη, που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Καλοί όμως οι επόπτες κ.κ. Κόκμοτου και Ροκοπάνου.

Αστέρας Μεσολογγίου: Γρίβας, Τριώτης, Σιαμήτρος  Γ., Κυρίτσης (21′ Πανόπουλος), Γερετσιάν, Λούζι, Ρονάλντο 67′ Ανδρωνάς), Καπάι, Ντελής (51′ Τσακάλης), Ντίμο και Σιαμήτρος Β.

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Παπασπύρος, Στάθης, Τσεκρέζι και Ελένης

Αμβρακικός Λουτρού: Ζέρβας, Μπαλάφας (66′ Τσουτέρης), Δημαράς, Κοκκώνης, Φολιάς, Αριστόπουλος, Παγώνης, Goga, Κοκκώνης, Καμένος (81΄Γιώτης) και Μακρυπίδης

Related posts

Μεσολόγγι: Εκκωφαντική η πρώτη Ανάσταση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Η περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πασχαλινό μήνυμα Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρου Διαμαντόπουλου