Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση του ΚΚΕ στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρίνιου η Βάνα Πατρινού

Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση του ΚΚΕ στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρίνιου

η Βάνα Πατρινού, γενική χειρουργός στο ΓΝ Μεσολογγίου, μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΝΑ.

«Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ για να συνεχίσω ν’ αγαπώ και να υπηρετώ τον άνθρωπο»

«Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμώς για την ιδιαίτερη τιμή να χαιρετίζω την αποψινή συγκέντρωση.

Όταν ήμουν παιδί, μέσα στα πλαίσια της παιδικής μου αθωότητας δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί όλα τα παιδάκια δεν είχαν τα ίδια παιχνίδια, τα ίδια ρούχα, το ίδιο φαγητό στο τραπέζι.

Και όταν αργότερα, στα χρόνια της εφηβείας δυσανασχετούσα με τις κοινωνικές ανισότητες που έβλεπα γύρω μου και έψαχνα να βρω απάντηση, τότε κατάλαβα τι σημαίνει η “εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο”.

Μπαίνοντας πια στο στίβο της εργασίας συνειδητοποίησα ότι τίποτα δεν χαρίζεται και χρειάζεται αγώνας και πάλη για την διεκδίκηση αυτών που εγώ θεωρώ αυτονόητα “αγαθά”, το δικαίωμα στην εργασία, στην μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό, την ειρήνη.

Σε όλη αυτήν την πορεία πάντα έβρισκα τεκμηριωμένη απάντηση στις ερωτήσεις μου, στήριγμα και αρωγό στις διεκδικήσεις, εμψυχωτή στους αγώνες και τις απογοητεύσεις μου το ΚΚΕ.

Υπηρετώ στον πολύπαθο χώρο της υγείας, που βάλλεται πανταχόθεν, τόσο ως προς τον δημόσιο χαρακτήρα της και την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου σε όλους τους πολίτες, όσο και προς τα εργασιακά δικαιώματα των λειτουργών της.

Δίνεται και θα συνεχίζεται να δίνεται σκληρή μάχη για την διατήρηση του αυτονόητου, του δικαιώματος “στη ζωή και στο θάνατο”. Και σ’ αυτή την μάχη το ΚΚΕ είναι πάντα εκεί.

Στις επικείμενες εκλογές το διακύβευμα δεν είναι οι υποκλοπές, οι τουρκικοί λεονταρισμοί ή η κηδεία του έκπτωτου μονάρχη, ούτε το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής του συστήματος, πάντα σε όφελος των λίγων.

Το ζητούμενο είναι η ίδια η επιβίωση του λαού μας, η φτώχεια, η ανεργία, η ακρίβεια, οι κάθε είδους κοινωνικές ανισότητες.

Απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μέσα στα εργοστάσια, στους χώρους εργασίας, στις λαϊκές γειτονιές, στα σχολειά, στη Βουλή. Για να υψώσουμε βροντερή φωνή και σθεναρή αντίσταση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας κλέψουν την ζωή και την ελπίδα.

Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ, ψηφίζω το ΚΚΕ για να σέβομαι τον εαυτό μου και να συνεχίσω ν’ αγαπώ και να υπηρετώ τον άνθρωπο!

Σας ευχαριστώ».

Related posts

Δεύτερη Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στο Αγρίνιο 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΟ PHOTOPOLIS FESTIVAL ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ CINEDREAMERS