Καιρός: καταιγίδες, χιόνια και υψηλή θερμοκρασία σήμερα Πέμπτη

Για την Πέμπτη, στα δυτικά και στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με βροχές και στα δυτικά με σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα βορειοδυτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 7 με 8 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στα νότια έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Related posts

Κυριακή των Βαΐων: Έθιμα και παραδόσεις

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες

Ύψη κτιρίων: Τι αλλάζει στις οικοδομές με τροπολογία