Ανακοίνωση από «Συμμαχία για το μέλλον»

Ανακοίνωση

Με τις πρόσφατες ανακοινώσεις μας, έχουμε πάρει έγκαιρα και τεκμηριωμένα θέση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην αυτοδιοίκηση μετά την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ.

Το ΣτΕ αποφάσισε ότι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων  που ανέκαθεν είχαν τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, προς την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι αντισυνταγματικές.

Επίσης είναι σαφές ότι όλες οι αποφάσεις των Επιτροπών, από την 1η Δεκεμβρίου 2022 και μέχρις ότου αλλάξει ο νόμος, σύμφωνα με τις επιταγές της απόφασης του ΣτΕ, είναι άκυρες. 

Επειδή λοιπόν δεν επιθυμούμε να συμμετέχουμε σε Επιτροπές των οποίων οι αποφάσεις είναι άκυρες, αποφασίσαμε να παραιτηθούμε.

Τα παραπάνω δεν αμφισβητούνται από κανένα, με την προϋπόθεση ότι διαθέτει κοινή λογική και στοιχειώδη αντίληψη. Το να προσπαθείτε όμως κύριε δήμαρχε να αντιστρέψετε την αλήθεια χωρίς επιχειρήματα είναι απαράδεκτο και γελοίο.

Ψεύδεστε ασύστολα όταν λέτε ότι «παραλύουμε τον δήμο». 

Δυστυχώς η παράλυση βρίσκετε μόνο στους εγκεφάλους αυτών που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν.

Από την στιγμή που οι αποφάσεις των επιτροπών είναι άκυρες και έως ότου ο Υπουργός Εσωτερικών αλλάξει τον νόμο, θα έπρεπε να κάνετε, ότι κάνουν όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στην Ελλάδα, του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων.

Να μεταφέρετε, ως οφείλετε, την λήψη αποφάσεων, από τις Επιτροπές, στο ανώτατο δημοκρατικό  όργανο που είναι Δημοτικό Συμβούλιο, όπως κάνει κάθε νουνεχής δήμαρχος ανά την επικράτεια. 

Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα αλλά εσείς  μας αποδεικνύετε συνεχώς, ότι είστε αλλεργικός στις δημοκρατικές διαδικασίες  και τον διάλογο.

Εάν θεωρείτε ότι ο Δήμος Μεσολογγίου έχει παραλύσει κοιτάξτε τον καθρέπτη σας. Είστε ο υπ΄αριθμόν ένα παραλυτικός παράγοντας αυτού του Δήμου και όσο γρηγορότερα απομακρυνθείτε, τόσο καλύτερα για όλους μας.

Αφήστε λοιπόν κύριε Δήμαρχε την μικροπολιτική και τα ασύστολα ψεύδη και στρωθείτε στην δουλειά, γιατί μέχρι σήμερα είστε απογοητευτικός και δεν έχετε παρουσιάσει έργο.

Λιγότερες δηλώσεις και αυτοπροβολή λοιπόν και πιο πολύ δουλειά και να θυμάστε ότι οι δημότες έχουν νοημοσύνη και όταν έρθει η ώρα, θα πάρετε τις απαντήσεις σας εμπράκτως.

Δημοτική παράταξη

«Συμμαχία για το μέλλον»

Μεσολόγγι 15/1/2023

Related posts

“Πρόταση για νέες ειδικότητες στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Μεσολογγίου”

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Μεσολογγίου για την περιοχή του Αγίου Θωμά

ΠΝΟΗ: 5 ΜΕΤΑΛΛΙΑ στο ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ Πρωτάθλημα Κ14