Δασκάλα με καλάμι

Έχουμε την ατυχία, ανάμεσα στα τόσα άλλα στον Δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου , ακόμη και η επιθυμητή, επιζητούμενη και αναγκαία ανανέωση των προσώπων, με το ηλικιακό κριτήριο κατ’ αρχάς, που ασχολούνται με τα κοινά, να βγαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις εντελώς «μάπα», όπως συνέβη π.χ. στις αμέσως προηγούμενες από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. 

Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε να πάει να επαναληφθεί, τουλάχιστον σημειολογικά και ως φάρσα φυσικά, το ίδιο φαινόμενο, που από ορισμένες πλευρές έχει την ακριβή  αντιστοίχησή του –εκπληκτικό!- σε εκείνη τη χρονική περίοδο με τις γνωστές τραγικές συνέπειες για τον Δήμο μας. 

Βλέπουμε, δυστυχώς, άτομα πολιτικά άχρωμα, άγευστα, άνοστα και άκαπνα, κενά περιεχομένου, να παριστάνουν ακόμη και τους …σοφούς δασκάλους της πολιτικής, παραδίδοντας κακόγουστα και άτεχνα μαθήματα αμετροέπειας δεξιά κι αριστερά, χωρίς να έχουν συναίσθηση κι επίγνωση χώρου, χρόνου, ιστορίας, προσώπων και του εαυτού τους του ίδιου. 

Ένα τέτοιο άτομο, χωρίς γνώση, πολιτική αντίληψη, ανάλογο ταλέντο και ικανότητες, διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο, έχοντας εμφανιστεί τελευταία με αβάσταχτη ελαφρότητα και περίσσιο θράσος «στο άλογο καβάλα» και αφού πρώτα «προόρισται», λέει, να είναι ο νέος Χρήστος Ευαγγελάτος, -Χριστέ μου τα πάθη σου!-, δείχνει τώρα να διακατέχεται από ένα μίγμα πανικού και σύγχυσης, χωρίς να είναι κυριολεκτικά σε θέση πολιτικά να μοιράσει «δυο γαϊδουριών άχυρο», αποδεικνυόμενο ήδη ένα ανόητο πολιτικά αντιαισθητικό «τίποτα». Η χαρά όσων αγαπούν πολύ, πάρα πολύ, σαν το φίδι στον κόρφο τους το Μεσολόγγι. Ευτυχώς είμαστε πολλοί, πάρα πολλοί που έχουμε το νου μας αυτή τη φορά. 

«Ιερό Σύμφωνο για τον Δήμο μας»

Παράταξη Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου

Related posts

Ανάσταση στο Μεσολόγγι(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεσολόγγι: Εκκωφαντική η πρώτη Ανάσταση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Η περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)