Προετοιμάζοντας το σπίτι σας πριν τις διακοπές

Το φθινόπωρο είναι εδώ και οι αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα φαντάζουν πιο κοντά από ποτέ.  Όμως, ενώ απολαμβάνετε μία μίνι απόδραση, υπάρχει πιθανότητα να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την απουσία σας. Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το σπίτι σας;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

  1. Εγκαταστήστε φώτα με ενεργοποίηση κίνησης περιμετρικά του ακινήτου σας. Αυτό θα αποτρέψει τους διαρρήκτες από το να εισέλθουν στο σπίτι σας τη νύχτα. Οι αισθητήρες κίνησης είναι επίσης μια καλή ιδέα για περιοχές όπου δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός – όπως οι πίσω αυλές ή τα γκαράζ.
  1. Αλλάξτε όλες τις κλειδαριές στις πόρτες, τα παράθυρα και τις γκαραζόπορτες σας πριν φύγετε. Βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά και ότι είναι καλά στερεωμένες στη θέση τους με βίδες, εάν είναι απαραίτητο. Εγκαταστήστε ισχυρά λουκέτα ασφαλείας και σύρτες
  1. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα έχουν ισχυρές κλειδαριές που δεν μπορούν εύκολα να παραβιαστούν ή να παραβιαστούν από τους κλέφτες. Είναι επίσης σημαντικό να ασφαλίσετε τις συρόμενες πόρτες και τις πόρτες του γκαράζ, καθώς αυτές συχνά μένουν ανοιχτές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι άνθρωποι βρίσκονται έξω για δουλειές ή ψώνια κ.λπ. και έτσι γίνονται εύκολος στόχος για τους διαρρήκτες, οι οποίοι μπορούν απλά να σύρουν την πόρτα ανοιχτή, ενώ νομίζουν ότι δεν είναι κανείς τριγύρω!
  1. Απομακρύνετε τα τιμαλφή από το οπτικό πεδίο μέσα και έξω από το σπίτι σας – ειδικά αν βρίσκονται σε κοινή θέα ή είναι εύκολα προσβάσιμα από ανοιχτό παράθυρο ή πλαίσιο πόρτας. Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί εύκολα να κλαπεί χωρίς να καταστραφεί η περιουσία, όπως ποδήλατα και εξοπλισμό γκαζόν.
  1. Αν είναι δυνατόν, σταθμεύστε μόνο ένα αυτοκίνητο στο δρόμο σας, ώστε να μη φαίνεται ότι κάποιος είναι στο σπίτι.

Τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το ακίνητό σας ασφαλές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σας διακοπών;

  •  Ασφαλίστε τα παράθυρα, τις πόρτες και τα παράθυρα του υπογείου με κλειδαριές ή σύρτες.
  •  Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικές πόρτες είναι κλειδωμένες ανά πάσα στιγμή όταν λείπετε από το σπίτι.
  •  Εγκαταστήστε φώτα με αισθητήρα κίνησης γύρω από την ιδιοκτησία σας.
  • Τοποθετήστε μια πινακίδα “Προσοχή σκύλος” στην μπροστινή πόρτα σας, ώστε οι εισβολείς να γνωρίζουν ότι μπορεί να συναντήσουν ένα επιθετικό ζώο ενώ βρίσκονται μέσα στο σπίτι σας (μην ξεχάσετε να αφήσετε φαγητό & νερό για αυτά).
  • Αν έχετε σύστημα συναγερμού με υπηρεσία παρακολούθησης, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργό όταν φεύγετε από την πόλη (και δοκιμάστε το πριν φύγετε).

Related posts

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Πρόσωπο με πρόσωπο

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Η σιωπή πριν ξεσπάσουν τα μεγάλα γεγονότα

Οι Πολιορκίες και η Έξοδος από τη σκοπιά των Οθωμανών