Όλα στη φόρα…CCCX

Των Φώτων λέγεται πως ανοίγουν οι Ουρανοί και όποια ευχή κάνεις πραγματοποιείται! Εύχομαι ολόψυχα να πραγματοποιηθούν όλες οι εύχες σας!

Μπήκε το 2023,πέρασαν οι γιορτές και ομολογουμένως η δημοτική αρχή του Κώστα Λύρου είχε στολίσει το Μεσολόγγι πανέμορφα, στο κλίμα των γιορτών. Οι εκδηλώσεις από τα ΚΔΑΠ και το Πνευματικό κέντρο ήταν όλες υπέροχες και αγκαλιάστηκαν με μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο. Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους εργάστηκαν και συμμετείχαν, για το πολύ όμορφο αποτέλεσμα που πρόσφεραν στους δημότες. Καλή χρονιά ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο!

Όπως πρώτοι διαβάσατε από εδώ, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Απρίλη κατά 99%. Είναι η μέρα των εκδηλώσεων που η Ιερή Πόλη του Έθνους τιμά τους ήρωες της Εθνικής μας παλιγγενεσίας και κρατά ζωντανή τη φλόγα της ελευθέριας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν συμμετοχές από άλλες πόλεις στην πομπή και δεν θα υπάρχουν και επισκέπτες στην πόλη. Άποψη μου, ίσως να είναι μια καλή ευκαιρία στις εορτές αυτές, να ζήσουμε εκδηλώσεις με συλλόγους της περιοχής. Ας αξιοποιήσουμε στο έπακρο την προσφορά των ντόπιων συλλόγων και ας δούμε και τις πομπές αποτελούμενες μόνο με τμήματα της περιοχής μας. Μπορεί να μην έχουμε τους χιλιάδες επισκέπτες για να τονώσουν την αγορά, όμως μπορούμε να έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε με κατάνυξη και όπως αρμόζει να τιμήσουμε την Ηρωική Φρουρά των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Μιας και μίλησα για τις Εορτές Εξόδου θα ήθελα να υπενθυμήσω στους υποψήφιους Δημάρχους ότι στην θητεία του, όποιος εκλεγεί, θα έχει μια μεγάλη ευθύνη. Το 2026 είναι τα 200 χρόνια από την έξοδο του Μεσολογγίου. Πρόκειται για ένα γεγονός που συντάραξε όχι μόνο την ελληνική αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη. Για την έξοδο του Μεσολογγίου έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Θα πρέπει το 2026 να είναι χρονιά ορόσημο, με παγκόσμιας προβολής της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Από την πρώτη μέρα του 2026 θα πρέπει όλη η πόλη να συμμετέχει σε εκδηλώσεις τιμής για τους Ηρωικούς προγόνους μας!

Παροιμία είναι ένα σύντομο απόφθεγμα που εκφράζει (τις περισσότερες φορές με αλληγορικό τρόπο) ισχυρισμούς που αποτελούν το απόσταγμα μακράς πείρας πολλών ανθρώπων. Οι παροιμίες έχουν περάσει στο συνείδηση του κόσμου σαν λαϊκή σοφία και έτσι, οι παροιμίες προσλαμβάνουν πολλές φορές διδακτική σημασία. Μια από αυτές… “Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης”; Κάποιοι θέλουν να βγάλουν την ουρά τους απέξω από παλιές αμαρτίες που δημιούργησαν οι ίδιοι, ρίχνοντας ευθύνες στον νοικοκύρη που τους βοήθησε και τους έδειξε εμπιστοσύνη.

Έπρεπε βέβαια να ξέρουν οι νοικοκυραίοι ότι ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος. Το κακό είναι ότι εκτός από την αχαριστία κάτι τέτοιοι τύποι είναι και επικίνδυνοι όχι μόνο για τους συνεργάτες τους αλλά και για τον εαυτό τους, αφού για να κουκουλώσουν την ανάρμοστη συμπεριφορά τους αληλλο-εκβιάζονται ότι θα βγάλουν άπλυτα στην φόρα και αναρωτιόμαστε από ποιο πλυντήριο άραγε και με τι απορρυπαντικό;


Και επειδή υπάρχει ελευθερία του λόγου εγώ θα πω και δυο κουβέντες παραπάνω… Κανείς δεν έχει τα κότσια να παραδεχτεί τα λάθη του και ο φαύλος κύκλος που δημιουργείται είναι μεγάλος απρόβλεπτος και ασταμάτητος…
Προτού λοιπόν μας πάρει όλους η μπάλα, για να μην γίνουμε συνένοχοι θα πρέπει ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του γιατί κανένας άνθρωπος δεν είναι όπως φαίνεται έχουμε όλοι τον κρυφό μας εαυτό και επικινδυνότερος είναι αυτός που θέλει το δικό σου και το δικό μου καλό αγαπητέ αναγνώστη, κρύβοντας την πραγματικότητα. Ας είναι προσεχτικοί οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, ποιούς επιλέγουν για δημοτικούς συμβούλους.

Συνεχίζεται…

Related posts

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Πρόσωπο με πρόσωπο

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Η σιωπή πριν ξεσπάσουν τα μεγάλα γεγονότα

Οι Πολιορκίες και η Έξοδος από τη σκοπιά των Οθωμανών