ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Μετά την καταγγελία – αίτημα αρωγής του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου καταδικάζουμε με τη σειρά μας τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μεταξύ του Δημάρχου και κάποιων άτυχων υπαλλήλων του Δήμου.  

Αυτοκρατορικές και αυταρχικές συμπεριφορές δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές σε κανένα χώρο εργασίας. Ειδικά κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι βρέθηκαν σε μία θέση που τους παραχωρήθηκε για ένα χρονικό διάστημα για άλλους σκοπούς, κι όχι πάντως για να πράττουν όσα δυστυχώς αναδεικνύονται από την καταγγελία των συναδέλφων.   

Οι χώροι εργασίας  δεν αποτελούν τσιφλίκι κανενός ειδικά των αιρετών. Παντού το ζητούμενο είναι η συνεργασία. 

Συνεργασία όμως σημαίνει να ακούμε και να πράττουμε τα νόμιμα. Να κινούμαστε στα πλαίσια των νόμων και των διατάξεων που διέπουν κάθε διαδικασία.

Εξώθηση των υπαλλήλων με κάθε τρόπο (λεκτικό ή και κάθε άλλης μορφής προπηλακισμό)  σε πράξεις οι οποίες αποδεδειγμένα με αποφάσεις ελεγκτικών οργάνων και μηχανισμών έχουν κριθεί παράνομες, δε μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας:

  • Καταδικάζει απερίφραστα τη συμπεριφορά του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου απέναντι στους υπαλλήλους του.
  • Στέκεται αλληλέγγυο στους Εργαζομένους του Δήμου στην προσπάθειά τους  να αντισταθούν σε συμπεριφορές άλλων εποχών που έχουν καταδικαστεί στις συνειδήσεις όλων. 
  • Καλεί τη δημοτική αρχή Μεσολογγίου να σταματήσει να πιέζει ψυχολογικά και λεκτικά τους εργαζομένους, προσπαθώντας να τους εξωθήσει σε διαδικασίες  παράτυπες και παράνομες για την εκ νέου ανάθεση σε ιδιώτη του εσωτερικού ελέγχου, οι οποίες όπως προαναφέραμε έχουν απορριφθεί και καταδικαστεί  από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ενώ  αντιβαίνουν το Σύνταγμα και τους νόμους. 
  •  Επισημαίνει στο Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου την ανάγκη συνεργασίας και συνεννόησης με τους εργαζόμενους κι όχι πίεσης που οδηγεί αφενός κάποιους στο νοσοκομείο αφετέρου άλλους να φεύγουν προς άλλες υπηρεσίες. Προφανώς παρά τα 3+ χρόνια στο δημαρχιακό θώκο δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι αυτοί είναι οι πραγματικοί συνεργάτες του.  

Ο σεβασμός δεν απαιτείται. Κερδίζεται. Και μαζί με αυτόν όλα τα υπόλοιπα όπως συνεργασία, συνεννόηση κτλ.  Απ’  ότι φαίνεται όμως κ. Δήμαρχε δεν έχετε καταφέρει τόσα χρόνια να προχωρήσετε ούτε σπιθαμή επ’ αυτού.

Περιμένουμε τη συνέχεια ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο.

  Το παρόν κοινοποιείται και στην ΑΔΕΔΥ με την παράκληση να βγάλει ανάλογη ανακοίνωση στήριξης. 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ ΒΑΣΩ                                                        ΜΑΛΑΤΟΥ ΣΟΦΗ 

Related posts

Εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Μεσολογγίου στη Πολωνία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Μεσολόγγι: Ενημέρωση για ωράριο λειτουργίας Πινακοθήκης-Μουσείου Τρικούπη

Μεσολόγγι: Διανομή τροφίμων ενόψει εορτών Πάσχα