ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ-ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ ΣΑΛΩΝΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Στα πλαίσια των εργαστηριών δεξιοτήτων που πραγματοποιούνται στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, προσκλήθηκε ο Διατροφολόγος – Διαιτολόγος Σαλωνίτης Κωνσταντίνος, για μια ενημερωτική και εκπαιδευτική συζήτηση με τους μαθητές. Η πρόσκληση έγινε από τις καθηγήτριες κα Τσαρκάτογλου Τριανταφυλλιά και κα Τσόρτου Σπυριδούλα,  για τα τμήματα Α1 και Α3, ώστε να πληροφορηθούν τα παιδιά για το κομμάτι της διατροφής από έναν επαγγελματία του χώρου.

Ο βασικός κορμός της επίσκεψης του διαιτολόγου, αφορούσε τον τομέα της υγιεινής διατροφής και πως αυτή έχει θετικά αποτελέσματα στο σώμα, το πνεύμα και τη ψυχή. Ο κ. Σαλωνίτης ρώτησε τα παιδιά για τα γεύματα που συνήθως καταναλώνουν στην καθημερινότητά τους και ύστερα τους πρότεινε ορισμένες τροφές που δύναται να τις αντικαταστήσουν, ώστε να τρώνε πιο υγιεινά. Ακόμη, ανέλυσε ορισμένους συνδυασμούς τροφίμων και με αφορμή αυτό, έγινε συζήτηση σε μορφή ερωταπαντήσων, από την οποία προέκυψαν εναλλακτικά, θρεπτικά και υγιεινά γεύματα για το σχολείο.

Στη συνέχεια, έγινε μια κουβέντα αναφορικά με το εάν υπάρχουν «καλές» και «κακές» τροφές. Εκεί, παρουσιάστηκαν γεύματα τα οποία έχουν σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, εάν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες ή σε καθημερινή βάση, τονίζοντας τους ο διαιτολόγος πως η ύπαρξη αυτών έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας. 

Κλείνοντας, οι μαθητές ρώτησαν τις απορίες τους στον κ. Σαλωνίτη και φάνηκε να έμειναν ευχαριστημένοι και με περισσότερες γνώσεις για τη διατροφή, από την μεταξύ τους συνάντηση. Εκείνος ευχαρίστησε τα παιδιά αλλά και τις καθηγήτριες για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία και επικοινωνία.

Related posts

Απευθείας μετάδοση της Λιτανευτικής πομπής και μετάβαση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου στον Κήπο των Ηρώων.

Μεσολόγγι: Μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου( ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ