1o Λύκειο Μεσολογγίου: Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ι. Π. Μεσολογγίου

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου Λυκείου Μεσολογγίου πραγματοποίησαν με τους εκπαιδευτικούς τους επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ι. Π. Μεσολογγίου. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ιδιαίτερης επιμορφωτικής αξίας « 40 πλοία μελανά στον δρόμο για την Τροία – Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Ομήρου», το οποίο παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο η μουσειοπαιδαγωγός, κ. Δήμητρα Γαβρίνα.

Η γνωριμία με το χώρο του Μουσείου ήταν μια πραγματικά ευχάριστη εμπειρία για τους μαθητές καθώς είδαν εκθέματα που καλύπτουν το χρονολογικό φάσμα από τους προϊστορικούς έως και τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορες εκφάνσεις του καθημερινού βίου, της θρησκευτικότητας, του στρατιωτικού εξοπλισμού και της γενικότερης δράσης των ανθρώπων που έζησαν σε προγενέστερες περιόδους.

Ένα μεγάλο «μπράβο» στους ανθρώπους του Μουσείου για την υπέροχη φιλοξενία καθώς και στους μαθητές που απόλαυσαν ένα ταξίδι στο χρόνο μέσω των ευρημάτων της αρχαιολογικής σκαπάνης.

Related posts

Με το βλέμμα του Νίκου Αλιάγα

«Χάρτης κίνησης» για μαθητές δημοτικού από την 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών

Συμμετείχαν 80 αθλητές από όλη την Ελλάδα στο Brevet «Βασίλης Ράπτης» στο Μεσολόγγι