Μοσχάρι με κολοκύθα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό Βόεια Ελιά Α/Ο
• 300γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 100γρ. σέλερι
• 200γρ. καρότα
• 200ml. κρασί λευκό
• 2lt. zωμός λαχανικών
• 50γρ. αλεύρι
• 100ml. ελαιόλαδο
• 20γρ. σκόρδο
• 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
• Για την κολοκύθα
• 1kg κολοκύθα κίτρινη κομμένη σε κύβους
• 1 τεμ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• ½ ποτήρι λευκό κρασί
• 100ml. ελαιόλαδο
• 1κ.γ. μπούκοβο γλυκό
• 1 κλωνάρι φασκόμηλο
• αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλευρώνουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιολαδο,προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλερι το σκόρδο και τα σοτάρουμε και αυτά μέχρι να ροδίσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό μέχρι να καλύψει το κρέας,

Προσθέτουμε το δενδρολίβανο και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου μαλακώσει το κρέας.

Κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 1 ωρα και 40 λεπτα περίπου.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε την κολοκύθα, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. προσθέτουμε το φασκόμηλο και το μπούκοβο το γλυκό.
Αφού η κολοκύθα βράσει για λίγο την βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας για να βράσουνε μαζί περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος.

Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι…

ΤΑΣΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο  ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας εχει επιμελήθει μενου εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς

Related posts

Τουρισμός: Κορυφαίος ελληνικός γαστρονομικός προορισμός η Σίφνος

Δεν είναι ούτε ο γύρος, ούτε το σουβλάκι – Αυτό είναι το κορυφαίο ελληνικό πιάτο με κρέας

Νεκτάριος Φαρμάκης: Ένας σεφ …με στιλ!