Elite League (9η αγωνιστική): Χαρίλαος Τρικούπης-Ηρακλής ΚΑΕ 2022 93-90 (κ.α. 81-81)

ΗΦΕΑ πήρε μία μεγάλη νίκη στο ντέρμπι των ουραγών απέναντι στην Καβάλα. Από εκεί κι έπειτα απέδρασαν από Εύοσμο και Σχηματάρι αντίστοιχα οι Τρίτων και Ψυχικό, ενώ η Ελευθερούπολη επικράτησε επί του Αγρινίου. Ακόμη το Μαρούσι και ο Παπάγος πήραν άνετα ροζ φύλλα κόντρα σε Αμύντα και Κόροιβο Αμαλιάδας. Τέλος το Μεσολόγγι έκανε μία τεράστια ανατροπή απέναντι στον Ηρακλή και τελικά κατάφερε να του επιβληθεί στην παράταση.

ΦΕΑ – Καβάλα 65-60: Πήρε το θρίλερ το σύνολο του Καρατζά!

Το σύνολο του Αλέξη Καρατζά κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι απέναντι στην αξιόμαχη Καβάλα (65-60), με συνέπεια να δείξει ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι πέτυχαν την δεύτερη διαδοχική τους νική κι ανέβηκαν στο 2-7, ενώ οι “κυανόλευκοι” γνώρισαν την ένατη τους ήττα σε εννιά παιχνίδια.

Οι δύο άμυνες ήταν εξαιρετικές κι οι δύο άμυνες πολύ σκληρές, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται πλήρως αυτήν την συνθήκη και να παίρνουν προβάδισμα εννιά πόντων (11-2) έπειτα από επτά λεπτά αγώνα, το οποίο μάλιστα διεύρυναν με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου (16-6). Aυτήν την φορά ήταν η σειρά των Μακεδόνων να “εγκλωβίσουν” τους Αθηναίους, με συνέπεια να τρέξουν ένα επιμέρους 2-11 και να κάνουν τον αγώνα ένα σκληρό ντέρμπι, φέρνοντάς τον στον πόντο (18-17). Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με τον ίδιο τρόπο και προηγήθηκαν (25-26), ενώ πήγαν στα αποδυτήρια στο -2 (28-26).

Το ντέρμπι καλά κρατούσε για τις δύο ομάδες, με την Καβάλα να μένει ζωντανή στο παιχνίδι της νίκης (37-36), την ώρα που οι γηπεδούχοι πήγαν με ισχνό πλεονέκτημα στην τελική ευθεία του αγώνα (45-41). Μάλιστα η ΦΕΑ ανέβασε ακόμη περισσότερο στροφές, με αποτέλεσμα να αποσπαστεί με 10 πόντους και να δείξει ότι θα καθαρίσει το παιχνίδι. Παρόλα αυτά οι “εφτάξυχοι” Μακεδόνες δεν τα παράτησαν και με οδηγό την εξαιρετική τους άμυνα έτρεξαν ένα σερί 0-10 και ισοφάρισαν στους 59 πόντους με 1:53 να απομένουν για την λήξη. Στην συνέχεια οι παίκτες του Καρατζά βρήκαν τις λύσεις και πήραν μαξιλαράκι ασφαλείας τεσσάρων (63-59 στο 1:21), ενώ στην συνέχεια κλείδωσαν την νίκη στην ρουλέτα των βολών.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο συνήθης ύποπτος Βασίλης Καραχάλιος με 22 πόντους και εννιά ριμπάουντ, την ώρα που εξαιρετικοί ήταν ο Καραλευθέρης και ο Στεργιάκης με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά διακρίθηκε ο Μπόζης με 22 πόντους με επτά ασίστ και πέντε ριμπάουντ.

Οι δύο ομάδες σούταραν με παρόμοια ποσοστά (24/62- 2ο/52), την ώρα που ισορροπημένοι η μάχη των ριμπάουντ (33-33). Το μόνο στοιχείο, στο οποίο υπερτερήσαν οι νικητές ήταν η αναλογία ασίστ/λαθών (15/14-13/17).

Χαρίλαος Τρικούπης – Ηρακλής 93-90: Κράτησαν απόρθητο το κάστρο στην ματσάρα οι Μεσολογγίτες!

Ο Χαρίλαος Τρικούπης μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στις αρχές της τετάρτης περιόδου (ήταν στο -12), ωστόσο κατάφερε να στείλει τον αγώνα στην παράταση κι εκεί να επικρατήσει επί του Ηρακλή (93-90) για πρώτη φορά στην ιστορία του. Με αυτόν τον τρόπο οι Μεσολογγίτες έκαναν το 5/5 στην έδρα τους κι ανέβηκαν στο 5-4, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς υπέστησαν την δεύτερη τους σερί εκτός έδρας ήττα μετά από αυτήν στον Παπάγο κι υποχώρησαν στο 6-3.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο στο ξεκίνημα, με τους δύο “μονομάχους” να συμβαδίζουν στο σκορ και τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν την πρώτη περίοδο όντας στο +3 (19-16). Στην συνέχεια οι Μεσολογγίτες ήταν εξαιρετικοί στην επίθεση και κατάφεραν να επιβάλουν πλήρως τον ρυθμό τους και να πάρουν προβάδισμα εννιά πόντων (41-32), με τον Γηραιό να αντιδρά και να μειώνει στους τρεις (44-41), σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους οι “κυανόλευκοι” άρχισαν να φέρνουν τον αγώνα στα μέτρα τους και για αρχή ισοφάρισαν (50-50), ενώ λίγο αργότερα αποσπάστηκαν με επτά (50-57), ενώ μπήκαν στην τελική ευθεία της αναμέτρησης με “προίκα” έξι πόντων (58-64). Μάλιστα με ένα τρίποντο του Χαριτόπουλου ο Ηρακλής πήρε διψήφια διαφορά στο 33′ (60-72), αλλά ένα τρίποντο του Χουχούμη έβαλε φωτιά στον αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι έφεραν τον αγώνα στο καλάθι (74-76 με 3,5 λεπτά να απομένουν). Βέβαια η αντεπίθεση του Μεσολογγίου δεν σταμάτησε εκεί, αφού με τρίποντο του Μολφέτα προσπέρασε (77-76), ενώ ο αγώνας ήταν ισοπαλία (81-81) στα 21”. Ο Τρικούπης πάντως είχε την ευκαιρία να πάρει την νίκη, αλλά το τρίποντο του εξαιρετικού Πατρινού φόργουορντ δεν βρήκε στόχο.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην παράταση με τις δύο ομάδες να είναι κατά κύριο λόγο ισόπαλες (87-87) και τον Παπαντωνίου να δίνει αέρα δύο πόντων στην ομάδα του (87-89) με 1:52 να απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα. Ο Ερμείδης με ένα μεγάλο τρίποντο έβαλε στην πρωτοπορία την ομάδα του (90-89 στο 1:30), ενώ μία εξαιρετική άμυνα και δύο βολές του Δημητρακόπουλου έφεραν για τα καλά σε θέση ισχύος τους Αιτωλοακαρνάνες (92-89).  Ο Χαριτόπουλος έβαλε 1/2 βολές, ο Μανιάς έχασε το καλάθι, με τον Ηρακλή να έχει την ευκαιρία να φύγε με το διπλό. Παρόλα αυτά το τρίποντο που επιχείρησε ο Παπαρέγκας δεν βρήκε στόχο κι έτσι οι Μεσολογγίτες πήραν μία μεγάλη νίκη.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κουρουπάκης με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ με τον αρχηγό Γιάννη Μολφέτα να είναι εξαιρετικός με 20 πόντους και επτά ριμπάουντ. Από εκεί κι έπειτα σημαντικές λύσεις έδωσε και η τριάδα Χουχούμη – Δημητρακόπουλου – Fenner με 16,13 και 12 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά την διαφορά έκανε η τριπλέτα Taylor – Παπαρέγκα και Xαριτόπουλου με 25,24 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Οι φιλοξενούμενοι παρά την ήττα τους ήταν ανώτεροι στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, καθότι πήραν την μάχη των ριμπάουντ (32-33), ενώ ήταν ουσιαστικότεροι στην αναλογία ασίστ/λαθών (14/13-20/11). Παρά το γεγονός αυτό οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι (33/68 – 34/73) κι όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος αυτό το στοιχείο καθόρισε τον τελικό νικητή.

Ελευθερούπολη – Αγρίνιο 88-75: Χτίζουν σερί νικών οι γηπεδούχοι!

Η Ελευθερούπολη τα βρήκε σκούρα για 27 λεπτά απέναντι στο Αγρίνιο, ωστόσο στην συνέχεια ανέβασε στροφές και κατάφερε να πετύχει την δεύτερή της διαδοχική νίκη (88-75) και πρώτη στην έδρα της μετά από δύο κίτρινα φύλλα, με συνέπεια να ανέβει στο 5-4. Στον αντίποδα το σύνολο του Ντίνου Καλαμπάκου έδειξε ένα αρκετά καλό πρόσωπο για αρκετή ώρα, αλλά αυτό δεν έφτανε, με συνέπεια να ηττηθεί και να υποχωρήσει στο 3-6.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν ιδανικά ακόμη μία εκτός έδρας αναμέτρηση, καθότι πήραν με το ¨καλησπέρα” πλεονέκτημα 13 πόντων (6-19), με τον ΓΣΕ να αντιδρά άμεσα, χάρις σε τέσσερα διαδοχικά τρίποντα (18-19) και το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 18-21. Στην συνέχεια ο αγώνας είχε τον χαρακτήρα ντέρμπι, με τους δύο “μονομάχους” να συμβαδίζουν σε όλη την περίοδο στο σκορ και τελικά να πηγαίνουν στην ανάπαυλα σχεδόν ισόπαλες (43-42).

Μάλιστα οι Αιτωλοακαρνάνες συνέχισαν να είναι εξαιρετικοί ιδίως στην επίθεση, αφού με ηγέτες τους ψηλούς τους πήραν εκ νέου πλεονέκτημα τεσσάρων πόντων (53-57), δείχνοντας ότι θα βγάλουν το λάδι των Καβαλιωτών. Παρόλα αυτά το σύνολο του Παπαδόπουλου έτρεξε ένα σερί 16-2 και αποσπάστηκε με 10 πόντους (69-59), βάζοντας  για τα καλά το νερό στο αυλάκι. Ακόμη η Ελευθερούπολη εξακολουθούσε να είναι κυρίαρχη στο παρκέ και πήγε στην τέταρτη περίοδο με αέρα 16 πόντων (77-61), με το Αγρίνιο να προσπαθεί να επανέλθει, μειώνοντας στους 11 (77-66). Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν πάντως άμεση, αφού πήραν πάλι διαφορά 16 πόντων (82-66) και κλείδωσαν την νίκη.

Για τους νικητές την διαφορά έκανε ο Σταύρος Τουτζιαράκης με 21 πόντους και 13 ριμπάουντ, την ώρα που εξαιρετικοί ήταν και οι Γράβας – Αμπατζάς με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Από την μεριά του Αγρινίου ξεχώρισε ο AJ John με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ (ίσως στο τελευταίο του παιχνίδι, αφού έκλεισε σε ομάδα του Βελγίου), ενώ πολύ καλή εικόνα είχαν και οι Τσουργιάννης και Μπαζίνας με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Παρά την διψήφια έκταση της νίκης του ΓΣΕ, η στατιστική εικόνα του αγώνα ήταν σχετικά μοιρασμένη, αφού οι γηπεδούχοι πήραν για λίγο την μάχη των ριμπάουντ (42-37), την ώρα που ήταν καλύτεροι στο ratio ασίστ/λαθών (24/9-20/11), αλλά πιο άστοχοι στα σουτ εντός παιδιάς (33/75 -30/65).

Aίας Ευόσμου  – Τρίτων 66-78: Επέστρεψαν στις επιτυχίες οι Αθηναίοι!

Ο Τρίτων επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του από το πρώτο δεκάλεπτο κι έπειτα, με συνέπεια να χτίσει σταδιακά καλές διαφορές και τελικά να επικρατήσει δίκαια επί του Αίαντα Ευόσμου. Έτσι το σύνολο του Μιχάλη Μιχελάκου επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο σερί ήττες, με συνέπεια να ανέβει στο 7-2. Από την άλλη το συγκρότημα του Χατζούλη γνώρισε ακόμη μία ήττα εντός των τειχών, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την έκτη του ήττα σε εννιά αγώνες.

Οι δύο ομάδες ήταν εξαιρετικές στο εκτελεστικό κομμάτι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (15-13), ωστόσο μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου ο Αίας “έσφιξε” πάρα πολύ την άμυνα του και πήρε πλεονέκτημα επτά πόντων (23-16). Η αθηναϊκή ομάδα κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά της συνάντησης και με ένα επιμέρους 2-17 αποσπάστηκε με οκτώ πόντους (25-33), όμως οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν και πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια (39-38).

Πάντως οι παίκτες του Μιχάλη Μιχελάκου είχαν επιβάλει για τα καλά τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι και με ένα επιμέρους 1-10 έφτασαν ξανά στο +8 (40-48), την ώρα που κεφαλαιοποίησαν την πλήρη κυριαρχία τους, πηγαίνοντας με απόσταση 13 πόντων (50-63) στην τελική ευθεία του αγώνα. Το μόνο που πέτυχε ο Αίας ήταν να πλησιάσει στους επτά (66-73), με 1,5 λεπτά να απομένει για την ολοκλήρωση του αγώνα, χωρίς όμως να απειλήσει περαιτέρω.

Οι νικητές ευτύχησαν να έχουν σε εξαιρετική μέρα την τριπλέτα Myers – Draskovic και Καμπερίδη με 17,16 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ από την πλευρά των “ερυθρολεύκων”  πάλεψαν οι Πετανίδης, Καλογιαννίδης και Jefferson με 11 πόντους έκαστος.

Ο Τρίτων υπερτέρησε σχεδόν σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, αφού ήταν πιο εύστοχος (23/62-26/62), την στιγμή που πήρε την μάχη των αιθέρων (31-38). Πάντως ο Αίας κατάφερε να πάρει υψηλότερο βαθμό στον τομέα της δημιουργίας (14/10-12/9), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει μία μεγάλη νίκη.

Eρμής Σχηματαρίου – Ψυχικό 72-86: Συνεχίζουν να ανεβαίνουν οι “σκιόυροι”

Το Ψυχικό έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει σχετικά εύκολα επί του Ερμή (72-86) και να του σπάσει το εντός έδρας αήττητο. Με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων ανέβηκε στο 6-3 και ετοιμάζεται για το ντέρμπι με την Ελευθερούπολη, ενώ οι Βοιωτοί γνώρισαν την δεύτερη διαδοχική τους ήττα και έφτασαν για πρώτη φορά σε αρνητικό ρεκόρ (4-5).

Οι επιθέσεις των δύο ομάδων πέταγαν φωτιές στην εκκίνηση της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που κατάφεραν να κλείσουν με βραχεία κεφαλή το πρώτο δεκάλεπτο (22-25). Πάντως οι παίκτες του Γιώργου Ρεμεντέλα άρχισαν να επιβάλουν σταδιακά τον ρυθμό τους και πήραν προβάδισμα οκτώ πόντων (27-35), ενώ πήγαν στην ανάπαυλα στο +6 (44-50). Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι και ξέφυγαν με 16 πόντους (55-71), με το σύνολο του Οικονόμου να βγάζει σφυγμό και να πλησιάζει στους οκτώ πόντους (64-72). Μάλιστα οι Βοιωτοί μείωσαν ακόμη και στους έξι (66-72), δίνοντας ενδιαφέρον στο παιχνίδι, αλλά το Ψυχικό έτρεξε ένα επιμέρους 2-10, με συνέπεια να διαμορφώσει το 68-82 και να κλειδώσει το πολύτιμο ροζ φύλλο.

Οι νικητές είχαν απίστευτο πλουραλισμό στην επίθεση, με τους Μαλέλη, Παπανικολάου, Segu, Victor και Παύλος να “σκοτώνουν” την άμυνα των γηπεδούχων, σκοράροντας 16,16,14,13 και 13 πόντους αντίστοιχα. Βέβαια αυτό που έκανε εντύπωσε ήταν οι 14 ασίστ του Αθανασούλα, ενώ από την μεριά των γηπεδούχων πάλεψε η τετράδα Wiley (ήταν να φύγει, αλλά επέστρεψε), Τάταρη (επέστρεψε από τραυματισμό), Κυρίτση και Kaufmanis με 17,15,14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Τέλος οι “κυανόκιτρινοι” ήταν εμφανώς ανώτεροι σε όλες τις κατηγορίες, αφού ήταν πιο εύστοχοι (28/60 -31/62), πήραν οριακά την μάχη των αιθέρων (29-30) και είχαν καλύτερο ratio ασίστ/λαθών (12/12- 25/17).

Παπάγος – Κόροιβος 81-73: Κράτησαν το αήττητο στο “Σαλούν” οι Στρατηγοί!

Ο Παπάγος πάτησε το πόδι στο γκάζι και ξέφυγε από το πρώτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει σχετικά άνετα επί του Κοροίβου (81-73), να ανέβει στο 5-4 και να διατηρήσει το “κάστρο” του Σαλούν απόρθητο. Στον αντίποδα οι Ήλειοι δεν έδειξαν την εικόνα των προηγούμενων παιχνιδιών, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την πρώτη τους ήττα έπειτα από τέσσερα σερί ροζ φύλλα και να υποχωρήσουν στο 5-4.

Οι “Στρατηγοί” ναι μεν ήλεγχαν τον αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο δεν μπορούσαν να κεφαλαιοποιήσουν την ανωτερότητά τους στον βαθμό που θα ήθελαν (21-28). Το συγκρότημα του Μιχάλη Κουρή κυριάρχησε στην συνέχεια και όντας εξαιρετικό στην επίθεση άρχισε να αποσπάται (35-25), ενώ πήγε στα αποδυτήρια στο +13 (49-36). Μάλιστα ο οργανισμός των Βορείων Προαστίων δεν σταμάτησε εκεί, καθότι “έσφιξε” κι άλλο την ήδη αποτελεσματική του άμυνα και μπήκε στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 18 πόντων (67-49), τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Το μόνο που κατάφερε το σύνολο του Δελέγκου ήταν να αντιδράσει στην τέταρτη περίοδο και να περιορίσει στον μέγιστο βαθμό την έκταση της ήττας.

Για τους νικητές διακρίθηκε ο Peterson με 20 πόντους, την ώρα που πολλές βοήθειες έδωσαν και οι Μπέλη και Καρακώστας με 15 και 12 αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη ο Νίκος Καμάρας ήταν εξαιρετικός σε ακόμη ένα παιχνίδι με 26 πόντους και πέντε κλεψίματα, ενώ θετικός ήταν κι ο Ιατρίδης με 13 πόντους και οκτώ ριμπάουντ. Η επικράτηση των γηπεδούχων ήταν απόλυτα δίκαιη βάσει στατιστικής, αφού ήταν πιο εύστοχοι (31/59-25/59), την ώρα που πήραν την μάχη των ριμπάουντ (31-26) και ήταν πολύ ανώτεροι και στην αναλογία ασίστ/λαθών (24/17-11/11).

Μαρούσι – Αμύντας 70-61: Υπόθεση ενός ημιχρόνου για τους “κιτρινόμαυρους”

Το Μαρούσι ήταν πάρα πολύ αποτελεσματικό σε άμυνα κι επίθεση στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να επικρατήσει επί του Αμύντα (70-61), να ξεπεράσει την βαριά εκτός έδρας ήττα από τον Ηρακλή και να ανέβουν στο 6-3. Στην αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί, ωστόσο η απουσία του Δόξα τους στοίχισε, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την έβδομη ήττα τους σε επτά παιχνίδια και να παραμείνουν στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης, αφού πήραν πλεονέκτημα επτά πόντων (8-15), ωστόσο το Μαρούσι επέβαλε τον ρυθμό του στην συνέχεια και έκλεισε το δεκάλεπτο με βραχεία κεφαλή (20-19). Οι δύο άμυνες έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο στην έκβαση του αγώνα, με το σύνολο του Σκαραφίγκα να έχει ένα ισχνό πλεονέκτημα (31-26) και τελικά να πηγαίνει στην ανάπαυλα στο +3 (33-30). Από εκεί κι έπειτα οι “κιτρινόμαυροι” παρουσίασαν την συνήθη εξαιρετική τους εικόνα στην επίθεση και με ένα επιμέρους (26-19) αποσπάστηκαν με 10 πόντους στο 30′ (59-49), ενώ στην συνέχεια δεν κινδύνευσαν ουσιαστικά, κλειδώνοντας έτσι ακόμη μία εντός έδρας νίκη.

Ο Νίκος Καμαριανός ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης του Αμαρουσίου με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ Σταυρακούκας και Στασινός ήταν επίσης διψήφιοι με 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Για το συγκρότημα του Λιόγα στην πρώτη γραμμή ήταν οι ΓκρέκαςΣιούντρης και Βαρδιάνος με 18,13 και 12 πόντους αντίστοιχα. Τέλος, παρά την ήττα τους οι “πορτοκαλί” σούταραν κατάτι, καλύτερα (21/52-21/51), ενώ ήταν οι νικητές στους αιθέρες (29-30), αλλά η ελαφριά κατωτερότητά τους στην αναλογία ασίστ/λαθών (18/17 -17/19) φαίνεται ότι τους στοίχισε το διπλό.

Αναλυτικά η 9 αγωνιστική:

Σάββατο 3/12

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Καβάλα 65-60

Μαρούσι-Αμύντας 70-61

Παπάγου-Κόροιβος Αμαλιάδας 81-73

Χαρίλαος Τρικούπης-Ηρακλής ΚΑΕ 2022 93-90 (κ.α. 81-81)

Αίας Ευόσμου-Τρίτων 66-78

Ερμής Σχηματαρίου-Ψυχικό 72-86

Ελευθερούπολη-Αγρίνιο 88-75

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Καβάλα 65-60

Διαιτητές: Παντελίδης-Ρίζος-Μαρτινάκος (Παπαδόπουλος Στ.)

Δεκάλεπτα: 16-6, 28-26, 45-41, 65-60

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Καρατζάς): Σγούρος 3 (1), Καραμίντζος, Βαφειάδης 3 (1), Στεργιάκης 14, Κοντός, Ζήρος 1, Λίτσος 2, Παπανικολάου, Καραχάλιος 22 (1), Δεϊμέζης 4, Καραλευθέρης 16 (2), Γεωργοπαπαδάκος.

Καβάλα (Πενταζίδης): Γουίτλι 1, Μπόζης 22 (3), Πουλιανίτης 4, Απαζίδης 10 (2), Πρίφτης, Πεχλιβανίδης 2, Ταχυρίδης 7, Γουέμπστερ 7, Τσέλλος 7 (1).

Ελευθερούπολη-Αγρίνιο 88-75

Διαιτητές: Τζιοπάνος-Αγραφιώτης Ι.-Τσάνταλη (Μπρίγκος)

Δεκάλεπτα: 18-21, 43-42, 77-61, 88-75

Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Χάντσον 2, Αμπατζάς 16 (3), Γράβας 17 (3), Τσουμάνης 10, Ναούμης 8 (2), Σκουλίδας 10 (2), Ξύδης 4, Βύρλας, Τουτζιαράκης 21.

Αγρίνιο (Καλαμπάκος): Άβελον 17 (2), Ντουζίδης 4 (1), Καφέζας 7, Τσούκας, Τσουργιάννης 16 (1), Κυριλής 10 (2), Φίσερ 1, Θ. Μπαζίνας 15 (1), Μπαρδάκας 5 (1).

Ερμής Σχηματαρίου-Ψυχικό 72-86

Διαιτητές: Ταρενίδης Κ.-Μαραμής-Παζώλης (Δεσάρτης)

Δεκάλεπτα: 22-25, 42-50, 64-72, 72-86

Ερμής Σχηματαρίου (Οικονόμου): Γουάιλι 17, Καουφμάνις 13 (3), Νάκης, Ζαρμακούπης 6, Πάππος, Καλημέρης 2, Φιλοξενίδης 3, Μητσιμπόνας 2, Τάταρης 15 (1), Σιγάλας, Κυρίτσης 14.

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Βίκτορ 13, Κουκάς 5 (1), Σεγκού 14 (1), Παπανικολάου 16 (3), Αμβράζης, Μαλέλης 16 (2), Παύλος 13 (3), Αθανασούλας 6 (1), Αναγνωστόπουλος, Γοργόνης 3 (1).

Αίας Ευόσμου-Τρίτων 66-78

Διαιτητές: Ευφραιμίδης Σ.-Ελευθεριάδης-Δολγύρας (Τοζακίδης)

Δεκάλεπτα: 23-16, 39-38, 50-63, 66-78

Αίας Ευόσμου (Χατζούλης): Ζαν-Μαρί 4, Τζέφερσον 11 (2), Αναστασόπουλος, Παπαδόπουλος 8 (1), Ναούμης 9 (2), Πετράκης, Κωνσταντινίδης 7 (1), Πετανίδης 11 (1), Καλογιαννίδης 11 (1), Καραγιαννίδης 5 (1).

Τρίτων (Μιχελάκος): Μάιερς 17 (3), Κουφόπουλος 6, Ζαραϊδώνης, Πολυτάρχου 9 (1), Πράπας 4, Τσουργιάννης 7 (1), Προίσκος 2, Καμπερίδης 14 (1), Ντράσκοβιτς 16, Τσάμης 3.

Χαρίλαος Τρικούπης-Ηρακλής ΚΑΕ 2022 93-90 (κ.α. 81-81)

Διαιτητές: Θεοδωρόπουλος-Ζιώγας-Τεφτίκης (Πατσαντζόπουλος)

Δεκάλεπτα: 19-16, 44-41, 58-64, 81-81, 93-90 (πρτ.)

Χαρίλαος Τρικούπης (Μούτσιος): Χουχούμης 16 (3), Φενέρ 12 (1), Δημητρακόπουλος 12 (2), Μανιάς, Τόλα 3, Ερμείδης 8 (1), Μολφέτας 20 (4), Κουρουπάκης 21, Καραγεωργίου, Νάνος.

Ηρακλής ΚΑΕ 2022 (Ντάγιος): Παπαρέγκας 24 (4), Τσορμπατζόγλου, Γκάθραϊτ 6, Λιάπης 7, Μακρής, Χαριτόπουλος 19 (2), Τζακόπουλος, Παπαντωνίου 7 (1), Τέιλορ 25 (5), Βουλγαρόπουλος 2.

Παπάγου-Κόροιβος Αμαλιάδας 81-73

Διαιτητές: Χριστινάκης-Τσιμπούρης-Τηγάνης (Ντίνος)

Δεκάλεπτα: 21-18, 49-36, 67-49, 81-73

Παπάγου (Κουρής): Γιοβάνης 4, Γεωργοπαπαδάκος 8 (1), Σανδραμάνης, Κόης 5 (1), Καρούζος 6 (2), Σολωμός 7, Μπέλη 15 (3), Καρακώστας 12 (1), Μπαλός 4, Πίτερσον 20 (1).

Κόροιβος (Δελέγκος): Λιούις 6, Νοέας 4, Καμάρας 26 (4), Ερμείδης 11 (1), Καραΐσκος 6, Ιατρίδης 13, Μαστόρος 4, Ρουμελιώτης, Μίτροβιτς 3 (1).

Μαρούσι-Αμύντας 70-61

Διαιτητές: Μηλαπίδης-Φραγκούλη-Γεράνιος (Μωυσιάδης)

Δεκάλεπτα: 20-19, 33-30, 59-49, 70-61

Μαρούσι (Σκαραφίγκας): Παπαδημητρίου 2, Στασινός 11, Θεοδώρου 3, Ξύδας 4, Κουτσονικόλας, Καμαριανός 23, Παπαγεωργόπουλος 8 (1), Μιχαλούτσος 7 (2), Ζορμπάς, Σταυρακούκας 12.

Αμύντας (Λιόγας): Δήμου 4, Τοπάλλι 3, Σιούντρης 13, Γκρέκας 18 (1), Βαρδιάνος 12 (2), Κουκουνιάς 2, Γιούση, Γκάτζο 5, Καλδής, Μιχάλογλου 2, Καλογερίας 2.

Βαθμολογία

1. Τρίτων 16 (7-2)

2. Πανερυθραϊκός 15 (7-1)

3. Ηρακλής ΚΑΕ 2022 15 (6-3)

4. Ψυχικό 15 (6-3)

5. Μαρούσι 15 (6-3)

6. Ελευθερούπολη 14 (5-4)

7. Παπάγου 14 (5-4)

8. Κόροιβος Αμαλιάδας 14 (5-4)

9. Χαρίλαος Τρικούπης 14 (5-4)

10. Μεγαρίδα 13 (5-3)

11. Ερμής Σχηματαρίου 13 (4-5)

12. Αίας Ευόσμου 12 (3-6)

13. Αγρίνιο 12 (3-6)

14. ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 11 (2-7)

15. Αμύντας 11 (2-7)

16. Καβάλα 9 (0-9)

*Οι πρώτες οκτώ ομάδες μπαίνουν στα πλεί οφ

*Οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται απευθείας

*Οι ομάδες από τις θέσεις 11-14 παίζουν Play out

Επόμενη αγωνιστική (10η, 10-11/12)

Ψυχικό-Ελευθερούπολη

Τρίτων-Ερμής Σχηματαρίου

Πανερυθραϊκός-Αίας Ευόσμου

Μεγαρίδα-Χαρίλαος Τρικούπης

Αγρίνιο-ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ

Καβάλα-Παπάγου

Κόροιβος Αμαλιάδας-Μαρούσι

Αμύντας-Ηρακλής ΚΑΕ 2022

ΠΗΓΗ: basketblog.gr

Related posts

Ολυμπιακός: Η διαδικασία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στην κλήρωση για τα εισιτήρια του τελικού του Conference

Επιτεύχθηκε οικονομική και βιώσιμη λύση για την Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Δράσεις του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Μεσολογγίου