«Συμμαχία για το μέλλον»: Περί Κοινωφελούς

Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η αυθαιρεσία, η αδιαφάνεια και η κακοδιαχείριση, στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου, καλά κρατούν .

Μια επιχείρηση που χρωστά σύμφωνα, με δημοσιεύματα, μόνο στον ΕΦΚΑ 1,5 εκατ. ευρώ, θα έπρεπε να διέπεται από πνεύμα οικονομίας , διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης. Αντί αυτού, φαίνεται ότι βασιλεύει η σπατάλη και η αδιαφάνεια.

Η Επιχείρηση  εκ του νόμου υποχρεούται να εκδίδει ισολογισμούς, αυτό όμως δεν γίνεται. Επί δημαρχίας του κου Λύρου δεν έχει εκδοθεί κανένας ισολογισμός για να ξέρουμε την κατάσταση της επιχείρησης. Ο τελευταίος  που εκδόθηκε αφορά την χρήση του 2018 !  

Μαθαίνουμε μάλιστα ότι στην επιχείρηση δεν υπάρχει ούτε καν λογιστής μετά την …. άρον, άρον παραίτηση του προηγούμενου !

Στην έκθεση μάλιστα των ορκωτών ελεγκτών για την χρήση του 2018, αναφέρονται και τα εξής :  

«Όλοι οι λογαριασμοί  Απαιτήσεων – Υποχρεώσεων και Διαθεσίμων, παρουσιάζουν προβληματική παρακολούθηση με συνέπεια να γίνονται λάθη, παραλήψεις, ετεροχρονισμοί και ενδεχομένως διαχειριστικές ανωμαλίες  και υπεξαιρέσεις» !

Απ΄ ότι φαίνεται η κατάσταση μετά το 2018 δεν έχει αλλάξει σε τίποτα, γιατί προφανώς κάποιοι βολεύονται. Όσον αφορά δε τον πρόεδρο της κοινωφελούς, θα πρέπει να απαντήσει στις δημόσιες καταγγελίες εναντίον του, όπως :

  1. Δικαιούστε την αμοιβή που παίρνετε ; αν και δημόσιος υπάλληλος ;
  2. Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου για την αμοιβή σας  υπάρχει ;
  3. Θαυμάζουμε βεβαίως τα γρήγορα αντανακλαστικά σας στον τομέα των αναθέσεων και δει προς αντιδήμαρχο.  Θεωρείτε ηθικό το να μην δίνετε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους δημότες ;

Επειδή λοιπόν κε δήμαρχε, ευαγγελίζεσθε την νομιμότητα και την διαφάνεια, σας καλούμε να τηρήσετε τον λόγο σας και να προκαλέσετε άμεσα διαχειριστικό έλεγχο για τα έτη 2019 έως και το 2022 και να φέρετε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θα το πράξετε ; 

Αν όχι θα είστε υπόλογος και εσείς προσωπικά και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς.

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Μεσολόγγι 1/12/2022

Υ.Γ. Το θέμα τέθηκε στο Δ.Σ δύο φορές και η απάντηση (μόνιμη επωδός) είναι να αναλάβουμε εμείς την διοίκηση της Κοινωφελούς ! 

Related posts

Επιτεύχθηκε οικονομική και βιώσιμη λύση για την Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Δράσεις του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Μεσολογγίου

Εξιχνιάσθηκαν πέντε κλοπές ποδηλάτων και μοτοσικλέτας στο Μεσολόγγι