Θετικό το αποτύπωμα του περάσματος της αν. υπουργού Υγείας από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα  και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης επισκέφθηκαν σήμερα, 23/11/2022, το Νοσοκομείο μας, σε ένα σύντομο πέρασμά τους διάρκειας μιάμισης ώρας, όπου αρκετοί εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματά του, ελλείψεων προσωπικού, κυρίως γιατρών κ.α. 

Η υπουργός φαίνεται να ξέρει τουλάχιστον να ακούει, έδειξε ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο και δήλωσε, κατόπιν σχετικής ερώτησής μας για τη διοικητική  αποσύνδεση και αυτονόμησή του, πως πιστεύει στην αυτόνομη λειτουργία του, όπως για όλες τις νοσοκομειακές Μονάδες και την συμπληρωματικότητά τους, κατά συνέπεια και στην Αιτωλοακαρνανία. Απομένει να δούμε τι θα κάνει στην πράξη επ’ αυτού και άλλων ζητημάτων που τέθηκαν  μέχρι να ξαναέρθει, πιο επίσημα, όπως δήλωσε η ίδια, μετά τις γιορτές. 

Πάντως φάνηκε πως προσπαθούν μαζί με τον διοικητή της 6ης  ΥΠΕ να βρουν λύσεις και να δώσουν απαντήσεις στις τρέχουσες επείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου μέχρι την οριστική (;) ικανοποίηση αυτών των αναγκών από τη σημερινή (;) ή την επόμενη κυβέρνηση. 

Τονίστηκε στην υπουργό πως η σωστή, επαρκής, ασφαλής και αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» είναι το τελευταίο οχυρό αξιοπρέπειας που έχει απομείνει στην Ιερή Πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της, η οποία τυγχάνει  θύμα χρόνιας και συστηματικής λεηλασίας και ιεροσυλίας και ζητάμε την με κάθε τρόπο επίδειξη σεβασμού απέναντί της από όλους. 

Φάνηκε να το κατάλαβε κι αυτό, αλλά θα φροντίσουμε να της το ξαναεξηγήσουμε πιο συγκεκριμένα, αναλυτικά και εις βάθος πολύ σύντομα. 

Βασίλης Μπρούμας

Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου 

Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Related posts

Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την Έξοδο του Μεσολογγίου

Απευθείας μετάδοση της Λιτανευτικής πομπής και μετάβαση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου στον Κήπο των Ηρώων.

Απευθείας μετάδοση της Λιτανευτικής πομπής και μετάβαση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου στον Κήπο των Ηρώων.