ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ 

Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση για τον εορτασμό της 58ης Επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου, καθώς και την επιτιμοποίηση του Ομότιμου Καθηγητή του ΕΚΠΑ, κ. Αναστασίου Γιαννίτση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών – «Οδ. Ελύτης» του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο κ. Αναστάσιος Γιαννίτσης θα πραγματοποιήσει  ομιλία με θέμα: «Δημοκρατία και Ανάπτυξη σε εποχές ανατροπής υποδείγματος».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Έναρξη Εορτασμού

– Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστο I. Μπούρα

– Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Καθηγητή, Βασίλειο Π. Βουτσινά

– Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Καθηγητή, Αριστογιάννη Σ. Γαρμπή

– Παρουσίαση του τιμώμενου, Αναστασίου Κ. Γιαννίτση από τον Καθηγητή του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Αριστογιάννη Σ. Γαρμπή

– Ανάγνωση του Ψηφίσματος και του Τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορα, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών

– Αναγόρευση του Αναστασίου Κ. Γιαννίτση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, από τον Πρόεδρο, Καθηγητή, Αριστογιάννη Σ. Γαρμπή

– Περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο και επίδοση του μεταλλίου του Πανεπιστημίου Πατρών από τον Πρύτανη, Καθηγητή, Χρήστο I. Μπούρα, στον τιμώμενο.

– Ομιλία του τιμώμενου, Αναστασίου Κ. Γιαννίτση με τίτλο: «Δημοκρατία και Ανάπτυξη σε εποχές ανατροπής υποδείγματος».

Λήξη Τελετής

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Αναστάσιος Κ. Γιαννίτσης

Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Νομικά και Οικονομικές-Πολιτικές Επιστήμες στο ίδιο Πανεπιστήμιο (1962-1969). Έλαβε διδακτορικό στα Οικονομικά, από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου (1974). Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1984. Διατέλεσε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (2000 -2001), αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Εξωτερικών (2001-2004) και υπουργός Εσωτερικών (2011-2012). Οικονομικός Σύμβουλος Πρωθυπουργού (1994-2000). Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) (2009-2011). Πρόεδρος Δ.Σ. Lamda Development ΑΕ (2015- σήμερα).

Εχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα για οικονομικά και κοινωνικά θέματα.

Πιο πρόσφατα: «Ασφαλιστικό, ανάπτυξη, μακροοικονομία. Οι διασυνδέσεις» (2020), “Crisis management in Greece. The shaping of new economic and social balances” (Hans Boeckler Stiftung, with St. Zografakis, 2018), “The State amt Economic Development” (1955-2018)’ (συλλογικός τόμος, Oxford University Press, 2020), “Reflections on Banking Unio”’ στο I. Papademos (ed), “Monetary Policy, Banking Union and Economic Growth” (2017), «Το ασφαλιστικό και η κρίση» (2016), “Industrial Policy in Times of Crisis: The Case of Greece” (με I. Kastelli). «Η Ελλάδα στην κρίση» (2013). 

Ερευνητικά πεδία: Οικονομικά της Ανάπτυξης, Διεθνή Οικονομικά, Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, Οικονομικά της τεχνολογίας και τεχνολογική πολιτική, Βιομηχανική ανάπτυξη και πολιτική.

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Related posts

Στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ, ο αν. Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος

Πάτρα: Στη φυλακή μετά την απολογία τους τα αρχηγικά μέλη της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία

Χ. Μπονάνος και Άννα Μαστοράκου στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών