Φωτορεπορτάζ από την θερμή υποδοχή και Ενθρόνηση του Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνού στο Μεσολόγγι

Την υποδοχή και την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας κ.κ Δαμασκηνό παρακολούθησε σήμερα το απόγευμα πλήθος κόσμου που είχε συρρεύσει στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου προκειμένου να υποδεχτεί το νέο Ιεράρχη.

Σύμφωνα με το τελετουργικό ο Μητροπολίτης έφτασε στην πόλη του Μεσολογγίου στης 16:00 οπου τον υποδέχτηκαν στην Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη ο δήμαρχος Κώστας Λύρος, βουλευτές του νομού Αιτωλοακαρνανίας, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ιερείς, στρατιωτικοί και πολλοί πιστοί. Ο Μητροπολίτης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό απο φορείς και πιστούς ενώ ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους πιστούς.

Η πομπή, αποτελούμενη από άγημα του στρατού, μαθητές, μέλη παραδοσιακών συλλόγων, έφτασε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στης 17.00 το απόγευμα όπου έγινε η ενθρόνιση του Μητροπολίτη κ.κ Δαμασκηνού ενώ οι πιστοί που βρίσκονταν στην είσοδο του Ναού υποδέχτηκαν τον Μητροπολίτη με χαρά και ενθουσιασμό.Μετά την τελετή ο Μητροπολίτης δέχτηκε τις ευχές του κόσμου ενώ αύριο αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του λειτουργία ως Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας στην Ιερά Μητρόπολη Αγίου Σπυρίδωνα.

Δείτε το βίντεο και ΕΔΩ φωτογραφίες από την Υποδοχή και η Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού στο Μεσολόγγι.

Related posts

Εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Μεσολογγίου στη Πολωνία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Μεσολόγγι: Ενημέρωση για ωράριο λειτουργίας Πινακοθήκης-Μουσείου Τρικούπη

Μεσολόγγι: Διανομή τροφίμων ενόψει εορτών Πάσχα