Δημήτριος Ράπτης: Εμμονική και Επικίνδυνη η Δημοτική Αρχή

Ο κ. Λύρος για ακόμη μία φορά και αφού έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματα του Δήμου μας επιχειρεί εμμονικά την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου.

Το να αναβαθμίζεις τις υπηρεσίες του οργανισμού δεν είναι κακό το αντίθετο μάλιστα, το κακό είναι να προσπαθείς εμμονικά να περάσεις αποφάσεις που σε προηγούμενα συμβούλια ήδη έχουν ΔΥΟ φορές καταψηφιστεί. Ο μόνος σας σκοπός είναι η δημιουργία θέσεων ευθύνης για να «βολευτούν» ημέτεροι σε θέσεις προϊσταμένων και όχι ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών.

Κύριε Λύρο ότι οι εργαζόμενοι πολλές φορές γνωρίζουν τους μηχανισμούς και τις ανάγκες καλύτερα από εμάς τους αιρετούς και είναι συνεργάτες του κάθε επικεφαλή που καλείται να διοικήσει και όχι οι αντίπαλοι που εσείς φαντασιώνεστε.  Σας υπενθυμίζω λοιπόν ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ήταν αντίθετοι στην μονομερή τροποποίηση του ΟΕΥ από μέρους σας χωρίς να επιζητούν οι ίδιοι νέες θέσεις προϊσταμένων μέσω νεοσύστατων τμημάτων.

Σας ενημερώνω λοιπόν κύριε Λύρο, αλλά και τον κύριο Τσώλο ο οποίος είναι απόλυτα συναυτουργός της απαξίωσης του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Ιερής Πόλης  του Μεσολογγίου, ότι ΔΕΝ μπορείτε να εισαγάγετε θέμα για τροποποίηση του ΟΕΥ καθώς είναι παράνομο αφού το θέμα ήδη έχει καταψηφιστεί σε προηγούμενες Συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Αφού οι έγκριτοι νομικοί σας, που πληρώνονται από το Δημοτικό Ταμείο ΔΕΝ είναι ικανοί να σας ενημερώσουν, αναγκάζομαι να το κάνω εγώ και σας επισημαίνω τι αναφέρει το Άρθρο 67 παρ. 2Β του Ν. 3852/2010 «Εφόσον ζητείται να συζητηθεί εκ νέου θέμα για το οποίο λήφθηκε απόφαση, υποβάλλεται άπαξ γραπτό αίτημα προς τον πρόεδρο του συμβουλίου, στο οποίο αναφέρεται το θέμα που ζητείται να συζητηθεί εκ νέου, συνοδευόμενο από νεότερα στοιχεία, άλλως δεν γίνεται δεκτό από τον πρόεδρο.»

Από τις ανωτέρω διατάξεις προκύπτει ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα έπρεπε να αναγράψει στην πρόσκληση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου,  καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με την 54/2022 και την 68/2022 αποφάσεις του, έχει απορρίψει και τις δύο φορές την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ.    

Όσο και αν οι εκλογές πλησιάζουν κ. Λύρο σεβαστείτε επιτέλους του νόμους και τους θεσμούς. Έστω και την ύστατη στιγμή κρατήστε το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου στο ύψος που αρμόζει στον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. 

Δημήτριος Ράπτης

Γεωπόνος ΑΠΘ

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Related posts

Απευθείας μετάδοση της Λιτανευτικής πομπής και μετάβαση της Ιεράς Εικόνος της Εξόδου στον Κήπο των Ηρώων.

Μεσολόγγι: Μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου( ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ