Ψαρόσουπα από τον Chef Αναστάσιος Ανδριώτης
Υλικά
1 μεγάλο κεφάλι ψαριού ή 1,5-2 κιλά ψάρι για σούπα
4 καρότα
4 κολοκύθια
4 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 φύλλο δάφνης
120ml ελαιόλαδο
60γρ ρύζι γλασέ
λίγο σαφραν
4 κλωνάρια σέλινο
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βαζουμε το ψαρι και καθαρισμένες τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκύθια.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το χαράσσουμε και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα. προσθέτουμε τα κλωνάρια του σέλινου και του μαϊντανού.
Κόβουμε τη ντομάτα στη μέση και τη προσθέτουμε και αυτή στη ψαρόσουπα.
Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη δάφνη, λίγο αλάτι και μερικούς κόκκους πιπεριού
Σε δυνατή φωτιά βράζουμε το ψάρι για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα το ψάρι και τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
Σουρώνουμε με λεπτή σίτα τον ζωμό για την Ψαρόσουπα σε μία καθαρή κατσαρόλα γιανα φύγουν τα κόκαλα.
Βράζουμε μέχρι να κατέβει λίγο ο ζωμός και να έχουμε 2-λίτρα, ανάλογα με το πόσο αραιή ή πηχτή θέλουμε τη σουπα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σαφραν μαζί με το ρύζι και βράζουμε για 15 λεπτά.
Μόλις το ρύζι έχει μαλακώσει και είναι έτοιμο αφαιρούμε τη ψαρόσουπα σέρβιρουμε σε πιατο και προσθέτουμε τα λαχανικά και ψάρι πασπαλίζουμεμε μαιντανό… καλη όρεξη
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς