Πατατες γεμιστές από τον Chef Αναστάσιος Ανδριώτης
Υλικά
• 10 πατατες μεσαίου μεγέθους
• 30 ml ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
• 1 κλαδακι φρέσκο δεντρολίβανο
• 5 φέτες μπέικον
• 150 γρ γραβιέρα
• 150 γρ. Μετσοβόνε η άλλο καπνιστό τυρί
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις σκουπίζουμε και τις χαράσσουμε σε λεπτές φέτες ( χωρις να τις κόψουμε).
Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, τις λαδώνουμε με ένα πινέλο και τις αλατοπιπερώνουμε
Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όσο ψήνονται, περνουμε το σκόρδο το υπόλοιπο λάδι το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και τα ανακατεύουμε καλά.
Οταν βγούνε η πατάτες το απλώνουμε καλά στις ζεστές πατάτες
Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και το καπνιστο τυρί μας.
Τελειωνουμε ρίχνοντας το ψιλοκομενο μπέικον και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε με ένα ωραίο γιαούρτι και ψιλοκομενο μαιντανό.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
Αναστάσιος Ανδριώτης
Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς