Παραμονή του Αγίου Σπυρίδωνα, στις 11 Δεκεμβρίου, η Ένωση Προσκόπων Κέρκυρας μαζί με τους εθελοντές φτιάχνει εκατοντάδες τηγανίτες και μοιράζονται δωρεάν σε όλο τον κόσμο ντόπιους και επισκέπτες. Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα ολα τα σπίτια μοσχομυρίζουν τηγανίτες, γιατί η ζεστή τηγανίτα της Κέρκυρας τρώγεται από το πρωί με μέλι και κανέλα,με ζάχαρη, σοκολάτα ή ακόμα και σκέτες.
Για 30 λουκουμάδες περίπου
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ξίδι
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
κερκυραικο ανθόμελο
Εκτέλεση
Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα. Ρίχνουμε το ξίδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.
Σε κατσαρόλα τώρα με ηλιέλαιο και σε δυνατή φωτιά με το αριστερό χέρι παίρνουμε ποσότητα από τη ζύμη και πιέζουμε τη γροθιά μας ώστε το μίγμα να βγει από τον αντίχειρα, με τη βοήθεια του βρεγμένου κουταλιού κόβουμε την ποσότητα και ρίχνουμε στο λάδι, ανακατεύουμε συνεχώς βυθιζοντας τους μέχρι να πάρουν χρώμα γύρω-γυρω
Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με μέλι ή ότι άλλο μας αρέσει
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
Αναστάσιος Ανδριώτης
Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς