Κοτοπουλο με κρέμα από τον Chef Αναστάσιος Ανδριώτης
Υλικά
• 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες
• 30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
• 300γρ. μανιτάρια σε φέτες
• 3 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
• 100 ml κρασί λευκό
• 200ml κρέμα γάλακτος
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι
• Θυμάρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βγάζουμε το κοτόπουλο στην άκρη και ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο, τα μανιτάρια και το σκόρδο.
Σοτάρουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
Ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλου και ρίχνουμε τη μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό.
Αφού αρχιζει να βράζη το κοτόπουλο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αλάτι πιπέρι και το θυμάρι
Βραζουμε ακόμα λίγο και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
Αναστάσιος Ανδριώτης
Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς