Καρπατσιο παντζαρι από τον Chef Αναστάσιος Ανδριώτης
Συστατικά:
4 μικρά-μεσαία παντζάρια, κομμένα
1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
100γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. φρέσκο κολιανδρο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
150 ml ξύδι ρυζιού
ολόκληρα ωμά καρύδια
120 γρ φρέσκο κατσικίσιο τυρί τυπου chevre ή φετα
ΝΤΡΕΣΙΝΚ
ψιλοκομμένη φλούδα μισού λεμονιού
100 ml βιολογικό ελαιολαδο olithea
50 ml ξύδι κόκκινου κρασιού
1 κ.γ. σογια
1 κ.σ. ζάχαρη
Σπασμενο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος:
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το αλάτι, ζάχαρη, ξύδι και παντζάρια και καλύπτουμε με κρύο νερό.
Φέρνουμε σε βρασμό σε δυνατή φωτιά, και μετα χαμηλώνουμε σε σιγανή φωτιά και μαγειρεύουμε σκεπασμένα για περίπου 60 λεπτά ή μέχρι τα παντζάρια να είναι τρυφερά αλλά να κρατάνε
Ψήνουμε ελαφρά τα καρύδια σε φούρνο στους 160 μέχρι να ψηθούν και να χρυσαφίσουν, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
Προετοιμάστε το dressing χτυπώντας όλα τα συστατικά και αφήστε τα να ομογενοποιηθουν σε ένα μπολ, καλυμμένο σε θερμοκρασία δωματίου.
Κρυώνουμε τα παντζάρια μεσα στο υγρο που βρασανε (βάζουμε στο ψυγείο) και στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε ροδάκια.
Κόβουμε σε λεπτές και ομοιόμορφες φέτες (πάχους 2 mm) με ένα καλό κοφτερό μαχαίρι.
Τοποθετήστε της φέτες παντζάρι προσεκτικα σε μια μεγάλη πιατέλα σε κυκλικό μοτίβο.
Θρυμματίστε το τυρι πάνω από της φέτες παντζαριού,και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και κλωνάρια φρέσκου cκολιανδρου από πάνω.
Τοποθετήστε ολόκληρα καρύδια γύρω από τις άκρες του πιάτου και προσθεστε σπασμενο πιπερι και το ντρεσινκ
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
Αναστάσιος Ανδριώτης
Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς