Γαριδομακαροναδα από τον Chef Αναστάσιος Ανδριώτης
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. γαρίδες
1/2 kg σπαγγέτι
4 ντομάτες, τριμμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. βασιλικό ξερό
2 κρεμυδακια φρέσκα
Αλάτι
Πιπέρι
μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Για το ζωμό γαρίδας:
Τα Κελύφη γαρίδας
100 ml κονιάκ
1 κρεμμύδι, κομμένο
1 καρότο, κομμένο
1 πράσο, κομμένο
1/2 φινόκιο, κομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
800 ml νερό
Για το ζωμό γαρίδας:
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κελύφη από τις γαρίδες αφού σωταριστουν καλά ρίχνουμε και τα τα λαχανικά, σβυνουμε με το κονιάκ αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχιζουμε για 3 λεπτά, ρίχνουμε το νερό, και σιγοβραζουμε για τουλάχιστον 40 λεπτα ακόμη.
Σουρώνουμε το ζωμο και το κρατάμε στην άκρη.
Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε της γαρίδες, τις και τους δίνουμε χρώμα και από τις δυο πλευρές
Μόλις ετοιμαστούν, τις κρατάμε ζεστές στην άκρη
Στην ίδια κατσαρόλα σωταρουμε το φρέσκο κρεμμύδακι και ρίχνουμε τις ντομάτες και το βασιλικό, και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά μας 2 λεπτά λιγότερο από ότι γράφει η συσκευασία Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό από τις γαρίδες, σιγοβράζουμε ακόμη 15 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λιγκουίνι και τα βράζουμε για άλλα 2 λεπτά.
Μόλις βράσουν και δέσει η σάλτσα μας, ρίχνουμε τις γαρίδες, αποσύρουμε την από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
Αναστάσιος Ανδριώτης
Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς