Χοιρινό Κότσι Μαριναρισμένο Σε Μπύρα από τον Chef Αναστάσιος Ανδριώτης
Υλικά :
2 χοιρινά κότσια
330 ml μαύρη μπίρα
250 ml χυμό πορτοκάλι
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
3 καρότα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
6 κ. σ. μουστάρδα
1 κ. γ ροζ πιπέρι
αλάτι και πιπέρι
1 κ. σ. δεντρολίβανο, ψαλιδισμένο
4 φύλλα φασκόμηλο
140 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Βάζουμε τα κότσια και τα λαχανικά σε ένα σκεύος μεγάλο.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα, προσθέτουμε το δεντρολίβανο το φασκόμηλο και το ροζ πιπέρι τα περιχύνουμε με την μπίρα και το χυμό του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 12, τουλάχιστον, ώρες.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κότσια σε μια γάστρα και γύρω τους βάζουμε τα λαχανικά, περιχύνοντας τα με τη μαρινάδα τους.
Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο, στους 185c’ στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150c και ψήνουμε για 1 ακόμη ώρα, φροντίζοντας να γυρίζουμε τα κότσια μια φορά τουλάχιστον για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Όταν δούμε ότι έχουν ψηθεί καλά, σερβίρουμε τα κότσια σε μια πιατέλα, μαζί με τα λαχανικά κρατάμε λιγα και μαζί με το ζωμό από τη γάστρα, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα χρησιμοποιούμε ως σάλτσα.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε αυτό το φαγητό με ρύζι ατμού ή πουρέ πατάτας.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς