Αγριογούρουνο στην γάστρα από τον Chef Αναστάσιος Ανδριώτης
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά μπούτι από αγριογούρουνο η την σπάλα
5 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
4 σκελίδες σκόρδου
κόκκινο κρασί
2 πορτοκάλια
100 ml εχτρα π. ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
5-6 γαρίφαλα
κόκκους μπαχάρι
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
4 λευκά μανιτάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά το κρέας και το κόβετε σε μερίδες.
Ετοιμάζετε τη μαρινάδα βάζοντας σε ένα μεγάλο σκεύος τα καρότα, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα γαρύφαλλα, τη δάφνη, το μπαχάρι, το θυμάρι και το δεντρολίβανο το χυμό και τη φλούδα από τα πορτοκάλια, το λάδι και το κρασί.
Βάζετε το κρέας μέσα στη μαρινάδα να το σκεπάζει καλά και το κλείνετε με μια μεμβράνη και το αφήνετε μέσα στο ψυγείο για 24 ώρες.
Αφου βγάλετε το κρέας, τα κρεμμύδια και τα καρότα σουρώνετε την μαρινάδα και στραγγίζετε καλα το κρέας.
Σοτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λάδι σε δυνατή φωτιά. Μόλις σοταριστεί καλά από όλες τις πλευρές το βάζετε στην άκρη και ρίχνετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια με τα καρότα και τα μανιταρια σοτάρετε κι αυτά για δύο λεπτά και μεταφέρετε όλα μαζί σε μια βαθιά γάστρα και περιχύνετε με λίγο νερό και λίγο Βαλσαμικο ξυδι κρέμα.
Σκεπάζετε με λαδόκολλα καλά και το καπάκι και ψήνετε για 2 ώρες στους 180°C . Χαμηλώνετε στους 150 °C και ψήνετε για ακόμη μία ώρα. Για να μας πάρει και ωραίο χρώμα Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, δυναμώνουμε τη φωτιά στους 200 °C και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.αν θέλουμε τα υγρά απ την γάστρα τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και δένουμε την σάλτσα με λίγο αλεύρι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη
Με είκοσι και πλέον χρόνια παρουσίας στον χώρο της εστίασης ο επί του παρόντος executive chef της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής μονάδας της Ελλάδας, ‘Messongi Beach Resort’ στην Κέρκυρα, καθώς επίσης και chef- owner στο εστιατόριο ‘Rose Garden Restaurant – Corfu Gastronomy είναι θερμός υποστηρικτής των Ελληνικών προιόντων. Ενεργό και διoικητικό μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Κέρκυρας έχει επιμεληθεί μενού εστιατορίων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού. Διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς