Αφιερωμένος στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη θα είναι ο αγώνας δρόμου που θα λάβει χώρα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 197η Επέτειο «Μάχης του Ντολμά»

Αφιερωμένος στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη θα είναι ο αγώνας δρόμου που θα λάβει χώρα στα πλαίσια  των εκδηλώσεων  για την 197η Επέτειο «Μάχης του Ντολμά»

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με απόφαση ακύρωσε όλες  τις εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες έως και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για το  τραγικό δυστύχημα με την απώλεια δεκάδων συμπολιτών μας στα Τέμπη.

Το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι  εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους αγωνιστές και πεσόντες της Μάχης του Ντολμά:

Το  Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. θα διεξαχθεί ο «Αγώνας Δρόμου» ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

– Διαδρομή 7 χιλιομέτρων για τους ενήλικες 

– Διαδρομή 1 χιλιομέτρου για τους ανήλικους 

Δυτική παραλία Αιτωλικού 

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη πομπή  με ώρα εκκίνησης στις 7:30 μ.μ από τη δυτική παραλία Αιτωλικού

Με τη λήξη της πομπής θα τελεστεί παράκληση στον Ιερό Νέο Παμμεγίστων Ταξίαρχων. 

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. θα τελεσθεί η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η εκφώνηση του πανηγυρικού και ώρα 11:00 π.μ. η Πρωινή Πομπή τμημάτων παρουσία παραδοσιακών τμημάτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και φιλαρμονικών. Οι επετειακοί εορτασμοί θα ολοκληρωθούν ώρα 12:00 μ.μ. με την Επιμνημόσυνη Δέηση στον τόπο θυσίας και την κατάθεση στεφάνων.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου 

Related posts

Χειροτονία νέου Διακόνου

Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Η εορτή του Αγίου Αυγουστίνου στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος